H αθλητική και δημοφιλής στη νεολαία φίρμα της Under Armour προστέθηκε στο… κλαμπ των επιχειρήσεων, όπως οι κορυφαίες αλυσίδες Walmart και McDonald’s, που προχωρά σε αύξηση του κατώτατου μισθού για τους εργαζομένους τους.

Συγκεκριμένα θα αυξήσει από τις 6 Ιουνίου το κατώτατο ωρομίσθιο στα 15 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες και στα 15,25 δολάρια Καναδά (ήτοι 12,59 δολάρια ΗΠΑ) στα καταστήματα της στον Καναδά. Το μέτρο αφορά συνολικά 8.000 υπαλλήλους.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το σωστό και στο επίκεντρο της δέσμευση μας είναι να βεβαιωθούμε ότι οι εργαζόμενοι μας αισθάνονται ικανοποιημένοι και επαρκείς» σχολίασε ο CEO, Πάτρικ Φρισκ.

Βέβαια, η απόφαση όλων και περισσότερων εταιρειών να προχωρήσουν σε αυξήσεις δεν έχει να κάνει μόνο με το μείζον πολιτικό θέμα που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ, δεδομένου πως ο Τζο Μπάιντεν είχε θέσει το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού στην ατζέντα του ήδη από την προεκλογική του εκστρατεία. Και είναι κάτι που στήριξε και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του παρά τις έντονες αντιδράσεις από την αγορά και τους Ρεπομπλικάνους, που ισχυρίστηκαν ότι σε μια περίοδο «ισχνών αγελάδων» οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να επιβαρυνθούν με επιπλέον κόστη. Η απόφαση έχει να κάνει και με τα δεδομένα της αγοράς.

Οι εκθέσεις που αφορούν την αγορά εργασίας δείχνουν πως ναι μεν η ανεργία παραμένει ψηλά, όμως υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας κενές, καθώς ο κόσμος είναι απρόθυμος να επιστρέψει στους χώρους εργασίας. Μια πιθανή αιτία είναι η πανδημία, ενώ σύμφωνα με κάποιους αναλυτές αποτρεπτικά λειτουργούν και τα γενναία επιδόματα που μοίρασε στον κόσμο το νέο πακέτο Μπαίντεν για να στηρίξει τα νοικοκυριά.

Σε κάθε περίπτωση κι ανεξαρτήτως αιτίας, πολλές επιχειρήσεις δηλώνουν πως δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό, οπότε καταλήγουν στην ανάγκη να προσφέρουν καλύτερους μισθούς μπας και προσελκύσουν νέους εργαζομένους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή