Την απόκτηση του 92,5% της Cardlink του Oμίλου Quest ανακοίνωσε η Wordline, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο των πληρωμών και των συναλλαγών διεθνώς.

Η συμφωνία εξαγοράς, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, προβλέπει συνεργασία με τον νυν διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Γιώργο Δρυμιώτη ο οποίος και θα διατηρήσει το 7,5%.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια στρατηγική συνεργασία, που στοχεύει στην επέκταση της Worldline στην ελπιδοφόρα ελληνική αγορά, εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε ένα κορυφαίο τοπικό δίκτυο πληρωμών, καθώς και στην ευρύτερη αγορά της Νότιας Ευρώπης.

H συμφωνία δίνει ένα enterprise value 155 εκατ. ευρώ στην Cardlink.

Επικεφαλής της εταιρείας θα παραμείνει ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος, αναλαμβάνοντας εντός του Ομίλου την αποστολή της ταχείας ανάπτυξης της επιχείρησης στην Ελλάδα έχοντας, όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Worldline, κ. Gilles Grapinet, την πλήρη υποστήριξη του οργανισμού Merchant Services της Worldline.

Το κλείσιμο της συναλλαγής αναμένεται το β’ εξάμηνο του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου Quest, για το πρώτο τρίμηνο του 2021, η Cardlink σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις (34,6%), καθώς και υπερδιπλασιασμό της κερδοφορίας ΕΒΤ (+159%). Οι προβλέψεις για το 2021 θέλουναύξηση των εσόδων προερχόμενη από την αύξηση των συναλλαγών και την επέκταση εγκαταστάσεων εξοπλισμού ηλεκτρονικών συναλλαγών. Παράλληλα, ο Όμιλος εκτίμησε και διψήφια αύξηση της κερδοφορίας λόγω και του περιορισμού των επιβαρύνσεων του 2020 που προκάλεσε η συμφωνία της με τις τράπεζες.

Στα 93 εκατ. ευρώ οι εισπράξεις για την Quest

Σύμφωνα δε με τη σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, o Όμιλος Quest αποφάσισε να αποεπενδύσει από την Cardlink και την Cardlink One, σε κάθε μία εκ των οποίων κατά τη στιγμή της πώλησης θα κατέχει το 65% του συνόλου των μετοχών τους, εισπράττοντας περίπου 93 εκατ. ευρώ σε μετρητά και εξασφαλίζοντας δεκαπενταπλάσια απόδοση, υπεραξία 87 εκατ. ευρώ περίπου, επί των ιδίων κεφαλαίων της αρχικής επένδυσης, σε διάστημα μικρότερο των 7 ετών.

Ο σύμβουλος της Quest για την εν λόγω συναλλαγή ήταν η Deutsche Bank AG.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις