Επιβράδυνση της δραστηριότητας στον τομέα υπηρεσιών παρουσιάστηκε τον Μάιο στην Κίνα, η οποία αποδίδεται στην υποχώρηση της ζήτησης από το εξωτερικό.

Ο PMI που μετράει η Caixin και η IHS Markit για τον τομέα των υπηρεσιών, κατέγραψε πτώση στις 55,1 μονάδες τον Μάιο έναντι των 56,3 μονάδων του Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, παρέμεινε υψηλότερα από τις 50 μονάδες -που διαχωρίζει την ανάπτυξη από την συρρίκνωση- για 13ο μήνα.

Όπως ανέφερε η Caixin, παρά το ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης επιβραδύνθηκαν σε σχέση με τον Απρίλιο, η επιχειρηματική δραστηριότητα και οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Ωστόσο, ο υποδείκτης των παραγγελιών για νέες εξαγωγές, σημείωσε πτώση για τρίτο μήνα στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Ο υποδείκτης που μετράει την απασχόληση τον τομέα υπηρεσιών της Κίνας σημείωσε άνοδο για τρίτο συνεχόμενο μήνα, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι επιχειρηματικές προοπτικές παραμένουν ισχυρές, ανέφερε η Caixin.

Οι πληθωριστικές πιέσεις ήταν τεράστιες καθώς οι δείκτες τιμών συνέχισαν να αυξάνονται. Τόσο τα μέτρα για το κόστος εισαγωγής και οι τιμές που χρεώθηκαν οι πάροχοι υπηρεσιών αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο του έτους, ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Caixin Insight Group.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή