Στην 79η θέση σε διεθνές επίπεδο, βρίσκεται για δέκατη συνεχόμενη χρονιά το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ο Οργανισμός κατάταξης Νέων Πανεπιστημίων γνωστός ως «ΤΗΕ – Young University Rankings» δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της κατάταξης των καλύτερων νέων Πανεπιστημίων διεθνώς. Στη κατάταξη του 2021 συμμετέχουν 475 Πανεπιστήμια από 414 που συμμετείχαν το 2020. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης διατηρεί τη θέση του στο νούμερο 79 παρά τον αριθμό των νεοεισερχόμενων ιδρυμάτων και επίσης προηγείται των 4 ελληνικών πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στην κατάταξη.
Η κατάταξη στηρίζεται στους ίδιους δείκτες επίδοσης που εξετάζονται στο THE World University Rankings και καλύπτουν όλο το εύρος της αποστολής ενός Πανεπιστημίου (διδασκαλία, έρευνα, αναφορές, μεταφορά τεχνογνωσίας και εξωστρέφεια), αλλά αποδίδει μικρότερη βαρύτητα στον δείκτη της φήμης ενός Πανεπιστημίου καθώς αυτός συνδέεται με τα χρόνια λειτουργίας, την παράδοση και την περιουσία που έχει αποκτήσει στην πορεία του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε ότι αφορά τον δείκτη «απήχηση της έρευνας» με κριτήριο τον αριθμό των αναφορών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης καταλαμβάνει για το 2021 την 27η θέση μεταξύ των Πανεπιστημίων που συμμετέχουν στην κατάταξη.
Όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα «το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στα 80 καλύτερα Νέα Πανεπιστήμια διεθνώς αποτελεί ένα σημαντικό και εντυπωσιακό επίτευγμα, λαμβάνοντας υπόψιν τις δύσκολες συνθήκες που επηρεάζουν την εκπαίδευση και την έρευνα στην Ελλάδα, και αποδεικνύει την αφοσίωση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας στη διατήρηση της ποιότητας και της αριστείας, στόχους που αποτέλεσαν τα θεμέλια της ίδρυσης αυτού του Πανεπιστημίου».
Latest News
Η δύσκολη πρόκληση της ΕΚΤ στην πολιτική μείωσης των επιτοκίων
Η ΕΚΤ καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στη στήριξη της οικονομίας και στη διατήρηση σταθερού πληθωρισμού
Γιώργος Αλογοσκούφης: Πριν και Μετά τη Μεταπολίτευση Θεσμοί, Πολιτική και Οικονομία στην Ελλάδα
O Γ. Αλογοσκούφης εξετάζει, αναλύει και ερμηνεύει την εξέλιξη του κράτους και της οικονομίας της μεταπολεμικής Ελλάδας, πριν και μετά τη μεταπολίτευση του 1974
Πού βλέπουν 28 οίκοι το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό το 2025 και 2026
Σύμφωνα με τη Focus Economics o ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ προβλέπεται το 2025 να κυμανθεί κοντά στην πρόβλεψη του 2024