Η Gap Inc. επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να κλείσει και τα 81 καταστήματά της στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία.

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα θα κλείσουν σταδιακά από τα τέλη Αυγούστου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί στις δύο αυτές χώρες ηλεκτρονικά. Και, ενώ η εταιρεία δεν επιβεβαίωσε τον αριθμό των θέσεων εργασίας που θα χαθούν, εκτιμάται ότι απασχολούσε τουλάχιστον 20 άτομα σε κάθε κατάστημα.

Η απόφαση εντάσσεται στους γενικότερους σχεδιασμούς αναθεώρησης των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της εταιρείας που ξεκίνησαν από τον προηγούμενο Οκτώβριο. Τις προηγούμενες μέρες είχε ανακοινώσει ότι θα κλείσει μόνο 19 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία καθώς έφτασαν στο τέλος της μίσθωσης.

Επίσης, χθες Τετάρτη, ανακοινώθηκε ότι σκοπεύει να πουλήσει τα καταστήματά της στην Ιταλία και στη Γαλλία, τα οποία θα διαχειρίζονται διάφοροι φορείς εκμετάλλευσης franchise, στο πλαίσιο της αλλαγής της επιχειρησιακής τακτικής της.

Τα τελευταία κλεισίματα έρχονται μετά το λουκέτο σε όλα τα καταστήματα ης Banana Republic στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2016 από την Gap.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις για την Gap Inc., η οποία περιλαμβάνει επίσης την Old Navy και την Athleta, μειώθηκαν κατά 16% στα 16,4 δισ. δολάρια πέρυσι, παρά την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών πωλήσεων.

Η πανδημία έφερε σε δύσκολη θέση μεγάλα ονόματα της fashion business

Το Topshop, το Debenhams, το Oasis, το Warehouse, η Karen Millen και η Laura Ashley έχουν αποχωρήσει από τους δρόμους με τα «καλά» μαγαζιά τους τελευταίους 18 μήνες, ενώ ακόμη και οι Marks & Spencer, Next, House of Fraser και John Lewis έχουν μειώσει τα καταστήματά τους.

Η εξ αποστάσεως εργασία, οι ακυρώσεις εκδηλώσεων, σε συνδυασμό με τον φόβο για την υγειονομική κατάσταση και τα οικονομικά πράγματα, επιβράδυναν περαιτέρω μια βιομηχανία που ήδη υπέφερε από το αυξανόμενο κόστος και τον έντονο ανταγωνισμό από τους ειδικούς στις ηλεκτρονικές πωλήσεις, όπως η Asos και η Boohoo.

Οι δαπάνες για τεχνολογία και άλλες δραστηριότητες έχουν επίσης αποσπάσει μέρος των χρημάτων που διέθεταν οι καταναλωτές για ρούχα, οι οποίοι επιπλέον έχουν αρχίσει να αμφισβητούν τη βιομηχανία της «fast fashion» ταχείας μόδας και το περιβαλλονικό και ηθικό της αποτύπωμα.

Τον Απρίλιο, μια μελέτη από το Κέντρο Έρευνας Λιανικής διαπίστωσε ότι σχεδόν 190.000 θέσεις εργασίας είχαν χαθεί στο λιανικό εμπόριο από την αρχή της πανδημίας μέχρι το τέλος Μαρτίου 2021.

Η βιομηχανία ζητάει την υποστήριξη της κυβέρνησης για την προσαρμογή των επιχειρηματικών συντελεστών, ενός φόρου ακίνητης περιουσίας που λένε ότι επιβαρύνει άδικα τα καταστήματα λιανικής και βοηθά τους διαδικτυακούς ανταγωνιστές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή