Οι εφαρμογές γνωριμιών (dating apps) είναι το νέο πρόσφορο έδαφος, στο οποίο crypto-απατεώνες αναζητούν τα νέα θύματά τους.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε από τον πάροχο λύσεων κρυπτονομισμάτων Casa , οι απατεώνες έχουν αναπτύξει ένα νέο είδος επίθεσης που στοχεύει στους λάτρεις των ψηφιακών νομισμάτων. Η εταιρεία προειδοποίησε για «κακόβουλους δράστες που κρύβονται σε εφαρμογές γνωριμιών».

Η μέλετη αναφέρει μεταξύ άλλων την περίπτωση ενός επενδυτή bitcoin και πελάτη της Casa, που βρήκε έναν «ταίρι» μέσω της εφαρμογης Tinder. Επρόκειτο για μια γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι μοιράζεται την ίδια αγάπη για να κρυπτονομίσματα.

Ο άντρας άρχισε να συνομιλεί με τη γυναίκα και τελικά συμφώνησαν να συναντηθούν. Στο ραντεβού όμως, άρχισαν να μπαίνουν υποψίες στον άνδρα καθώς η γυναίκα που ήρθε έμοπιαζε πολύ διαφορετική από την εικόνα του προφίλ της.

Αφού πέρασαν αρκετή ώρα στο καφέ, ο πελάτης και η γυναίκα πήγαν για μια βόλτα και στη συνέχεια στο σπίτι του. Εκεί έπιναν ποτά. Κάποια στιγμή πήγε στην τουαλέτα και επέστρεψε για να συνεχίσει την βραδιά…

Την εξέλιξη περιγράφει ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Casa:

«Υποψιαζόμαστε ότι η γυναίκα έβαλε στο ποτό του πελάτη μας σκοπολαμίνη, γνωστή και ως «ανάσα του διαβόλου». Αυτά τα φάρμακα είναι γνωστό ότι προκαλούν απώλεια αναστολής και απώλεια μνήμης.

Η Σκοπολαμίνη, ή όπως είναι ευρέως διαδεδομένη, η “Ανάσα του Διαβόλου“, αποτελεί ένα πανίσχυρο ναρκωτικό που καταργεί παντελώς την ελεύθερη βούληση και διαγράφει κάθε συμβάν από την πρόσφατη μνήμη του χρήστη.

Και συνεχίζει: «Οι μνήμες του είναι ασαφείς μετά από αυτό το σημείο, αλλά ο πελάτης θυμάται να πίνει λίγο περισσότερο μετά την επιστροφή του από την τουαλέτα».

«Λίγο αργότερα», είπε ο πελάτης, η γυναίκα «σήκωσε το τηλέφωνό του και του ζήτησε να της δείξει πώς να το ξεκλειδώσει και να βρει τους κωδικούς πρόσβασης»

Ο άνδρας πρόσθεσε ότι «ήξερε ότι κάτι δεν φαινόταν σωστό, αλλά οι αναστολές και οι εγγυήσεις του είχαν αφαιρεθεί. Το τελευταίο πράγμα που θυμάται είναι να τη φιλάε»ι.

«Πιθανότατα παρέδωσε το τηλέφωνο σε κάποιον άλλον, πιθανώς εγκληματική οργάνωση, για να ξεκινήσει να δουλεύει αποστραγγίζοντας τους διάφορους λογαριασμούς του το συντομότερο δυνατό. Η γυναίκα πιθανότατα ενεργούσε ως δόλωμα»

Ευτυχώς το θύμα υπέστη πολύ μικρές απώλειες, κι έχασε ένα «μικρό ποσό bitcoin».

Σε χώρες της Ανατολικής Ασίας, όπως η Ιαπωνία, παρόμοιες περιπτώσεις αυξάνονται, αν και πολλές από αυτές δεν περιλαμβάνουν προσωπικές συναντήσεις, και αντ ‘αυτού εκμεταλλεύονται τις απαγορεύσεις ταξιδιού που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Νωρίτερα φέτος, το Εθνικό Κέντρο Υποθέσεων Καταναλωτών της Ιαπωνίας , ένας παρατηρητής καταναλωτών, δήλωσε ότι ο αριθμός των καταγγελιών που έλαβε από άνδρες που χρησιμοποιούν διεθνείς εφαρμογές γνωριμιών υπερδιπλασιάστηκε πέρυσι. Αυτός ο αριθμός ενισχύθηκε από την εισροή γυναικών που αγαπούν τα κρυπτονομίσματα και που πείθουν τους άνδρες να μετακινήσουν τα κουπόνια τους και να παίξουν crypto- πλατφόρμες, οι οποίες στη συνέχεια αποδεικνύονται ψευδείς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto