Διευκρινήσεις για τη συμφωνία απόκτηση των μετοχών στις εταιρείες του ομίλου ΗΡΩΝ (ΗΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. και ΗΡΩΝ ΙΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Α.Ε.) δίνει ο η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με την εταιρεία, συμφωνία αφορά την εξαγορά των μετοχών που σήμερα ανήκουν στις ENGIE και Qatar Petroleum (QP) και συγκεκριμένα το 50% της ΗΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. που κατέχει η ENGIE (το υπόλοιπο 50% κατέχεται ήδη από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), καθώς και το 75% της ΗΡΩΝ ΙΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Α.Ε. (η σημερινή μετοχική σύνθεση της εταιρείας έχει ως εξής: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: 25%, QP: 25%, ENGIE: 50%).

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Σε συνέχεια της από 12 Ιουλίου 2021 ανακοίνωσης της Εταιρείας, σχετικά με την συμφωνία για την απόκτηση μετοχών στις εταιρείες του Ομίλου ΗΡΩΝ (ΗΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. & ΗΡΩΝ ΙΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Α.Ε.) και κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενημερώνουμε το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:

–            Όπως ανακοινώθηκε, η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών και συγκεκριμένα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

–            Η συμφωνία αφορά την εξαγορά των μετοχών που σήμερα ανήκουν στις ENGIE και Qatar Petroleum (QP) και συγκεκριμένα το 50% της ΗΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. που κατέχει η ENGIE (το υπόλοιπο 50% κατέχεται ήδη από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), καθώς και το 75% της ΗΡΩΝ ΙΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Α.Ε. (η σημερινή μετοχική σύνθεση της εταιρείας έχει ως εξής: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: 25%, QP: 25%, ENGIE: 50%).

–            Τα οικονομικά δεδομένα της συναλλαγής θα οριστικοποιηθούν μετά την λήψη των ανωτέρω   εγκρίσεων και πριν από την ολοκλήρωσή της.

–            Με την απόκτηση του 100% των μετοχών του Ομίλου ΗΡΩΝ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα ενισχύσει τα οικονομικά της μεγέθη, καθώς πλέον θα ενοποιεί πλήρως τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου ΗΡΩΝ, σε σχέση με την ενσωμάτωση των οικονομικών μεγεθών με την μέθοδο της Καθαρής Θέσης που γίνεται έως και σήμερα.  Σχετικά με τα μεγέθη του Ομίλου ΗΡΩΝ, κατά την χρήση 2020 ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε περίπου 537 εκατ. ευρώ, ενώ ο Όμιλος παρουσιάζει διαχρονικά θετική συνολική λειτουργική κερδοφορία (EBITDA). Βασική αρχή του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποτελεί η αποφυγή οποιασδήποτε αναφοράς σε προβλέψεις ή εκτιμήσεις για τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου ή/και θυγατρικών του.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις