Ως η πιο «crypto-έτοιμη» χώρα στον κόσμο χαρακτηρίζονται οι ΗΠΑ σε πρόσφατη έρευνα (Ιούλιος 2021) της Crypto Head μίας εκπαιδευτικής πλατφόρμας για κρυπτονομίσματα

H Crypto Head εξέτασε διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν τα κρυπτονομίσματα σε όλο τον κόσμο, όπως το δημόσιο συμφέρον, τη στάση των κυβερνήσεων και την ιδιοκτησία του ψηφιακού νομίσματος.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο ήταν η προσβασιμότητα στα κρυπτονομίσματα, όπως π.χ. μέσα από ένα δίκτυο ATM.

Το crypto ATM είναι μια φυσική συσκευή που επιτρέπει την αγορά κρυπτονομισμάτων με μετρητά, ή με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα. Ορισμένα επιτρέπουν επίσης και την πώληση ψηφιακών νομισμάτων.

Οι ΗΠΑ βαθμολογήθηκαν με 7,3 στα 10 στην κατάταξη της Crypto Head, κυρίως χάρη στο πυκνό και αναπτυσσόμενο δίκτυο ATM crypto, καθώς κατέχουν την πρωτιά παγκοσμίως με 17.436 ATM για κρυπτονομίσματα. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των συμβατικών ΑΤΜ στις ΗΠΑ το 2018 υπολογίζεται σε περίπου 470 χιλιάδες.

Δεύτερη χώρα στην κατάταξη είναι ο Καναδάς με 1.464 crypto ATM και 3η, με μεγάλη διαφορά από τις πρώτες δύο, είναι το Ηνωμένο Βασίλειο με 200.

Σημαντική ανάπτυξη της αγοράς των κρυπτονομισμάτων καταγράφεται και σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως στη Ρουμανία, την Πολωνία και την Τσεχία.

Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι ο αριθμός των ATM ανέρχεται σε 57 και στην κατάταξη της Crypto Head κατέχει την 12η θέση κάτω από την Ιταλία που διαθέτει 65 ΑΤΜ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto