Τα κρυπτονομίσματα μπορούν να λειτουργήσουν ως «σκληρό νόμισμα» και έχουν τη δύναμη να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό, δήλωσε ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο ​​Φερνάντες, αν και έσπευσε να προσθέσει ότι δεν είναι ιδιαίτερα έμπειρος στον κόσμο των αποκεντρωμένων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Τα σχόλιά του αυτά έγιναν κατά τη διάρκεια εκτεταμένης συνέντευξης που προβλήθηκε στη σελίδα του Caja Negra στο YouTube με τον Φερνάντζ να υπογραμμίζει ότι το Bitcoin έχει τη δυνατότητα να «ακυρώσει τον πληθωρισμό».

Οι πληθωριστικές πιέσεις αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αργεντινή τα τελευταία χρόνια, παρασύροντας το έθνος σε ένα χρηματοπιστωτικό τέλμα.

Ο Φερνάντεζ μοιράστηκε μάλιστα τις απόψεις του και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Η συζήτηση για τη λειτουργία των κρυπτονομισμάτων είναι παγκόσμια. Και πρέπει να ομολογήσω ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσοχή. Στην περίπτωσή μου, [είναι κάπως] άγνωστο. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι ίσως είναι ένας καλός τρόπος », έγραψε

Ο Πρόεδρος δεν επεκτάθηκε περαιτέρω για το θέμα, αλλά ανέφερε επίσης το γεγονός ότι οι νόμοι που σχετίζονται με την fintech εξετάζονται επί του παρόντος καθώς το Μπουένος Άιρες σχεδιάζει να ρυθμίσει τους τομείς των κρυπτονομισμάτων και του blockchain.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto