Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε για λογαριασμό του BBC, λίγο περισσότερο από τις μισές (56%) εργαζόμενες γυναίκες δήλωσαν ότι κατά την εκτίμησή τους, η εργασία από το σπίτι θα τους βοηθούσε να προχωρήσουν στη δουλειά, καθώς τα καθήκοντα της φροντίδας των παιδιών και του νοικοκυριού δεν αποτελούν εμπόδιο για την πλήρη απασχόληση.

Από την άλλη, το 65% των διευθυντών εκτίμησε ότι η εργασία από το σπίτι βοηθά στην πρόοδο της καριέρας των γυναικών.

Ωστόσο, μία στις τέσσερις γυναίκες που ρωτήθηκαν από το YouGov, απάντησε ότι η εργασία στο σπίτι είναι αδύνατο να προωθήσει την καριέρα τους.

Τα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS) έδειξαν ότι οι γυναίκες εκτελούσαν κατά μέσο όρο περισσότερο κατά δύο τρίτα σε σχέση με τους άνδρες, τα καθήκοντα που αφορούν τη φροντίδα των παιδιών ημερησίως, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown της πανδημίας.

Μεταξύ 13 Ιανουαρίου και 7 Φεβρουαρίου 2021, οι γυναίκες με παιδί σχολικής ηλικίας (67%) ήταν πιο πιθανό από τους άνδρες (52%) να δηλώσουν ότι είχαν βοηθήσει προσωπικά το παιδί στο σπίτι τους με την εκπαίδευσή του.

Από τις 1.684 γυναίκες που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του YouGov, αυτές που είχαν την άποψη ότι η καριέρα τους θα βοηθηθεί μέσα από την τηλεργασία, κατά μεγαλύτερο ποσοστό ήταν ηλικίας 18 έως 24 ετών και ζούσαν στην περιοχή του Λονδίνο σε ποσοστό 61%. Επίσης περίπου οι μισές γυναίκες από τη Σκωτία (49%) συμφώνησαν με αυτή την εκτίμηση.

Τα υψηλότερα ποσοστά εργασίας στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν μεταξύ εκείνων με των εργαζόμενων γραφείου. Σύμφωνα με το ONS, οι εργασίες που απαιτούν υψηλότερα προσόντα και περισσότερη εμπειρία είναι πιο πιθανό να παρέχουν ευκαιρίες για εργασία στο σπίτι παρά οι χειρωνακτικές εργασίες.

Ευελιξία με εργασιακή ρύθμιση

Τον Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια σειρά από προτάσεις που θα επιτρέψουν σε όλους τους υπαλλήλους του Ηνωμένου Βασιλείου να ζητήσουν μια ευέλικτη εργασιακή ρύθμιση από την πρώτη τους μέρα σε νέο εργοδότη.

Η Claire McCartney, ανώτερη σύμβουλος πολιτικής στον οργανισμό ανθρώπινων πόρων της CIPD, είπε ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν «πραγματικά πλεονεκτήματα» στην εργασία από το σπίτι.

«Νομίζω ότι υπάρχουν πραγματικά οφέλη για τις γυναίκες που συχνά αναλαμβάνουν περισσότερες ευθύνες στο νοικοκυριό και την ανατροφή των παιδιών», είπε.

«Η ευέλικτη εργασία σε όλες τις μορφές της πρέπει να ομαλοποιηθεί για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως φύλου, καθώς δεν μπορούν όλοι να εργάζονται από το σπίτι», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive