Καθώς η πανδημία μπαίνει ήδη στον 18ο μήνα, η εξουθένωση που έρχεται με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και την αβεβαιότητα σχετικά με την επιστροφή στο γραφείο έχει οδηγήσει πολλούς εργαζόμενους στα όριά τους.

Νέα δεδομένα από την Lean In και τη McKinsey & Company, ωστόσο, δείχνουν ότι το χάσμα μεταξύ γυναικών και ανδρών που αισθάνονται αυτή την κόπωση έχει σχεδόν διπλασιαστεί – και ότι η ανισότητα οδηγεί περισσότερες γυναίκες να σκεφτούν να αλλάξουν καριέρα ή να εγκαταλείψουν εντελώς την εργασία.

Στην ετήσια έκθεσή της «Women in the Workplace», η Lean In και η McKinsey & Company διαπίστωσαν ότι 1 στις 3 γυναίκες σκέφτηκε να αλλάξει ή να εγκαταλείψει τη δουλειά της τον περασμένο χρόνο, έναντι 1 στις 4 γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα το 2020.

Ενώ αμφότεροι άνδρες και οι γυναίκες αναφέρουν υψηλότερα ποσοστά επαγγελματικής εξουθένωσης φέτος σε σύγκριση με πέρυσι, το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών που αισθάνονται αυτό το burn out έχει σχεδόν διπλασιαστεί: το 42% των γυναικών και το 35% των ανδρών δηλώνουν ότι έχουν εξουθενωθεί, σε σύγκριση με το 32% των γυναικών και 28% των ανδρών πέρυσι.

«Είναι πραγματικά ανησυχητικό», δήλωσε η Rachel Thomas, συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Leanin.org, στο CNBC Make It .

«Οι γυναίκες συνεχίζουν να κάνουν επίσης τις δουλειές του σπιτιού και τη φροντίδα των παιδιών σε όλη την πανδημία σε σύγκριση με τους άνδρες, αλλά πέρα ​​από αυτούς τους προφανείς παράγοντες εξουθένωσης, βλέπουμε ότι οι γυναίκες αναλαμβάνουν περισσότερη δουλειά στο γραφείο».

Μεταξύ 2019 και 2020, το μερίδιο των γυναικών σε ρόλους C-suite αυξήθηκε ελαφρώς και περισσότερες έγχρωμες γυναίκες προωθήθηκαν σε διευθυντικούς ρόλους.

Παρά αυτά τα κέρδη, οι γυναίκες εξακολουθούν να υπολείπονται σε σχέση με τους άντρες όταν είναι να προαχθούν.

Για κάθε 100 άνδρες που προήχθησαν σε διευθυντή το 2020, προήχθησαν 89 λευκές και 85 έγχρωμες γυναίκες, έναντι 89 λευκών και 79 έγχρωμων γυναικών το 2019, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα της Lean In και της McKinsey & Company.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive