Οι πωλήσεις της Tesla στην Κίνα είναι τώρα σχεδόν οι μισές από αυτές που πουλάει η αυτοκινητοβιομηχανία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Έλον Μασκ ανέφερε πωλήσεις 3,11 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Κίνα το τρίτο τρίμηνο, ή το 48,5% των 6,41 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις αντίστοιχες πωλήσεις στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Αυτή η αναλογία είναι αυξημένη, καθώς το αντίστοιχο ποσοστό πριν από έναν χρόνο ήταν 41,4% και λιγότερο από 10% το 2018, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το μερίδιο της Κίνας στις συνολικές πωλήσεις της Tesla αυξήθηκε στο 22,6% το τρίτο τρίμηνο, από σχεδόν 20% ένα χρόνο πριν.

Η Tesla άνοιξε ένα γιγα-εργοστάσιο στη Σαγκάη και παρέδωσε τα πρώτα της made-in-China αυτοκίνητα σε Κινέζους πελάτες λίγο πριν από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, τον Ιανουάριο του 2020. Φέτος επίσης, η εταιρεία άρχισε να παραδίδει στην τοπική αγορά και δεύτερο, κατασκευασμένο στην Κίνα μοντέλο.

Δημοφιλή στην Κίνα

Παρά την κριτική από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla παραμένουν δημοφιλή στην Κίνα.

Τόσο το Model 3 όσο και το Y κατατάσσονται μεταξύ των τριών κορυφαίων πωλήσεων στην αγορά επιβατικών αυτοκινήτων οχημάτων νέας τεχνολογίας στην Κίνα, σύμφωνα με την China Passenger Car Association.

Οι μετοχές της Tesla έφτασαν σε υψηλό ρεκόρ – και κεφαλαιοποίηση 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων – στη Νέα Υόρκη στις διαπραγματεύσεις τη Δευτέρα, αφού η εταιρεία ενοικίασης Hertz ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει 100.000 αυτοκίνητα Tesla μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο και σημαντικός προορισμός για τις παγκόσμιες μάρκες αυτοκινήτων. Ο γερμανικός γίγαντας Volkswagen παράγει περίπου το 41% του όγκου των πωλήσεών του στην Κίνα, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία