Στην επαναφορά του στα γνώριμα ύδατα των 900 – 910 μονάδων αναλώθηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και έκλεισε με σημαντικά κέρδη, δεν κατάφερε να διασπάσει το πλάγιο κανάλι στο οποίο βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε στο +0,79% και στις 905,16 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα, αν και άρχισε με αυξημένο ρυθμό, τελικά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ (με τα πακέτα έφτασε τα 57 εκατ. ευρώ).

Βέβαια, το μεγάλο όφελος της αγοράς σήμερα ήταν να επιβεβαιωθεί το θετικό βραχυπρόθεσμο ανοδικό σενάριο, ακόμη και η πλήρωσή του καθυστερήσει, ελέω κυρίως της μίνι αναταραχής που ενδεχομένως να προκληθεί από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, η οποία θα ολοκληρωθεί αυτήν την εβδομάδα απορροφώντας σημαντικό μέρος της ρευστότητας της αγοράς.

Ανοίγει την Τρίτη το βιβλίο προσφορών της ΔΕΗ

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το βιβλίο προσφορών για την ΑΜΚ της ΔΕΗ θα ανοίξει την Τρίτη 2 Νοεμβρίου και θα κλείσει την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου. Η τιμή διάθεσης θα διαμορφωθεί από 8,50 έως 9 ευρώ, το οποίο σημαίνει ότι το εύρος των κεφαλαίων που θα αντληθούν θα κυμανθεί από 1,105 δισ. ευρώ έως 1,350 δισ. ευρώ.

Πάντως, μόλις ολοκληρωθεί η ΑΜΚ της ΔΕΗ οι προσδοκίες για τον Νοέμβριο είναι θετικές, μιας και είναι ο μήνας που τα ξένα χαρτοφυλάκια κλείνουν τη χρήση τους, αποζητώντας επίσης και τη μεγιστοποίηση των αποδόσεών τους. Και αν αναλογιστεί κανείς ότι το 60% και πλέον των συναλλαγών στη Λ. Αθηνών πραγματοποιείται από ξένα χαρτοφυλάκια, τότε η μόνη σίγουρη εκτίμηση είναι ότι ο μήνας θα είναι άκρως ενδιαφέρον. Όχι μόνο με το πιθανό window dressing, αλλά και στις 11 Νοεμβρίου έχουμε τις ανακοινώσεις για τον MSCI Greece, με το rebalancing να λαμβάνει χώρα τέλος του μήνα. Παράλληλα περιμένουμε και την Moody’s και την απόφαση της για την ελληνική οικονομία μιας και υπολείπεται από τους άλλους οίκους.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων ώρα, η Λάμδα έκλεισε με άλμα 3,03%, με τις Eurobank, Coca Cola και ΓΕΚ Τέρνα να την «πλαισιώνουν» με σημαντικά κέρδη. Θετική ήταν και η συμβολή των ΟΤΕ, Ελληνικών Πετρελαίων, Alpha Bank, Εθνικής και Motor Oil, αλλά στον αντίποδα, Jumbo και ΔΕΗ ήταν τα δύο μεγάλα βαρίδια, με απώλειες 1,71% και 1,39% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες