Τα γεγονότα

Ένας Αποκεντρωμένος Αυτόνομος Οργανισμός (DAO), το Universe.xyz, χρησιμοποίησε τα εκατομμύρια δολάρια που κέρδισε από τις πωλήσεις NFT, ώστε να δώσει μια φωνή στη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων.
Το Universe.xyz είναι υπεύθυνο για την έναρξη NFT έργων, και τα κέρδη εκατομμυρίων σημειώθηκαν μέσα από την πώληση των NFT «Lobby Lobsters».

Τα Lobby Lobsters είναι μια σειρά αποτελούμενη από 10.000 κομμάτια που έχουν ως κύρια θεματολογία αστακούς και βρίσκονται επί του Ethereum blockchain. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε με στόχο την υπεράσπιση του κρυπτοχώρου από τις ρυθμιστικές πιέσεις των κυβερνήσεων.

Μια ιστορική αναδρομή

Τον Αύγουστο, οι υποστηρικτές του κλάδου των κρυπτονομισμάτων κινητοποιήθηκαν για να καταπολεμήσουν ένα νομοσχέδιο που πολλοί θεώρησαν ως απειλή για το μέλλον των ψηφιακών στοιχείων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το νομοσχέδιο υποδομής 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, που προτάθηκε στη Γερουσία των ΗΠΑ, περιλάμβανε μια διάταξη σχετικά με τη φορολογική δήλωση των κρύπτο. Στη διάταξη αυτή, χρησιμοποιούταν ο ευρύς και γενικός όρος “brokers” για να θεσμοθετήσει όρια. Η χρήση ενός τόσο ασαφούς όρου θα μπορούσε να καταπνίξει την ικανότητα της Αμερικής να ανταγωνίζεται στην παγκόσμια σκηνή των κρύπτο.

Παρά τις προσπάθειες πολλών μεγάλων κρύπτο-εταιρειών, όπως το Coin Center και το Blockchain Association, οι προτεινόμενες αναθεωρήσεις στον όρο του νομοσχεδίου δεν έγιναν αποδεκτές. Ωστόσο, η σύγκρουση απετέλεσε έναυσμα για την συσπείρωση του κρυπτο-κόσμου ενάντια στον επερχόμενο κίνδυνο: έναν αυξημένο ρυθμιστικό έλεγχο.

Όταν ξεσπάσει η επόμενη ρυθμιστική αψιμαχία, οι DAO στοχεύουν να είναι έτοιμοι να συμβάλουν στη διαμόρφωση πιο ευνοϊκών μέτρων για τα κρυπτο, μέσω της πώλησης NFT.

Το πρότζεκτ Lobby Lobsters

Το Lobby Lobsters, ένα NFT project με θέμα τους αστακούς, αποτελεί μία από τίς πιο γνωστές προσπάθειες κατά των κανονιστικών πλαισίων. Έκανε το ντεμπούτο του με τιμή μόλις 0,1 ETH το τεμάχιο -περίπου 400 δολάρια. Στο τέλος, η πώληση κατέγραψε έσοδα ύψους 1.000 ETH, περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια τη στιγμή της πώλησης. Όλα τα κεφάλαια θα δοθούν ως δωρεά για την υπεράσπιση των κρυπτονομισμάτων.

Η ιδέα προέκυψε αρχικά από μια συνομιλία στο Twitter μεταξύ του δημιουργού του Uniswap, Hayden Adams και του ιδρυτή της Synthetix, Kain Warwick, σχετικά με τη δυνατότητα συγκέντρωσης κεφαλαίων, μέσω της πώλησης NFT, για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

H επέκταση της ιδέας

Το Universe δημιουργήθηκε για την υποστήριξη αυτής της ιδέας και διοικείται από μια κοινότητα DAO. Ως οργανισμός σχεδιάζει να εξερευνήσει ακόμη περισσότερο το έργο ‘Lobby Lobsters’ στο μέλλον, προσθέτοντας βοηθητικά προγράμματα ή προνόμια γύρω από την ιδιοκτησία των έργων αυτών.

Οι Lobby Lobsters επηρέασαν και άλλα NFT έργα, όπως το έργο Tungsten Cube NFT με έδρα το Solana δίκτυο. Το έργο αυτό, έχει ήδη καταγράψει κέρδη άνω των 235.000 $. Τα έσοδα θα διατεθούν σε ομάδες υπεράσπισης κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Coin Center.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News