Υπ’ ατμόν για την αυριανή τους κάθοδο στην Αθήνα βρίσκονται  οι αγρότες από τις σταφιδικές περιοχές της Πελοποννήσου καθώς και αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης, οι οποίοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για την συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, η σκυτάλη των κινητοποιήσεων περνά στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η οποία καλεί σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Σε διάλογο καλεί ο Λιβανός

Μάλιστα, την στιγμή που οι σταφιδοπαραγωγοί της Πελοποννήσου και οι αγρότες της Κρήτης έχουν οργανώσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες για τις αυριανές κινητοποιήσεις, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός τους καλεί σε νέα συνάντηση για την Τρίτη 9 Νοεμβρίου, όταν επιστρέψει από προγραμματισμένα ταξίδια στη Θεσσαλονίκη και τη Λέσβο.

Να σημειωθεί, ότι με επιστολή της προς τον ΥπΑΑΤ η Συντονιστική Επιτροπή του Παμπελοποννησιακού Αγροτικού Σταφιδικού Συλλαλητηρίου, που απαρτίζεται από τους προέδρους της ΠΕΣ, του ΑΣ Μεσσηνίας, της ΕΑΣ Κιάτου, του ΑΣ Νεμέας και της Ο.Π Κορινθιακής Σταφίδας Αμαλιάδας, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της γιατί κατά την χτεσινή συνάντηση στο ΥπΑΑΤ, τέθηκε ως όριο να συμμετάσχει μόνο ένας εκπρόσωπος των σταφιδοπαραγωγών, καθώς «θα συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των Εμπορικών Επιμελητηρίων και οι ιδιώτες έμποροι σταφίδας».

Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή επισημαίνει ότι ο ΥπΑΑΤ εμμένει στην αρχική του θέση να μην επιθυμεί ακόμη και να εξετάσει το κοινό αίτημα όλων των Σταφιδικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων της Πελοποννήσου και των σταφιδοπαραγωγών για την απόσυρση των αποθεμάτων της κορινθιακής σταφίδας του έτους 2020.

Οι αγρότες της Κρήτης

Απόψε το βράδυ σαλπάρουν από την Κρήτη οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νησιού με προορισμό την Αθήνα.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης διαμαρτύρονται για τις μειωμένες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, που ήρθαν να προστεθούν στα συσσωρευμένα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, κάλεσε τους εκπροσώπους του Συντονιστικού από την Κρήτη σε σύσκεψη για σήμερα Πέμπτη 4/11, οι οποίοι, όμως, απάντησαν αρνητικά.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

Σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 12 το μεσημέρι καλεί η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, το οποίο γίνεται με πρωτοβουλία της Επιτροπής των πυρόπληκτων, των πλημμυροπαθών και σεισμόπληκτων περιοχών.

Σε σχετική ανακοίνωση καλεί σε συμμετοχή τους  αγρότες και κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές και «είδαν το βιός τους να χάνεται στη μανία της φωτιάς, του νερού και του σεισμού».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO