Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες, με εξαίρεση τον βρετανικό FTSE 100, ξεπέρασαν την πρωινή τους αδυναμία και με επιλεκτικές κινήσεις κατάφεραν να κάνουν ένα ακόμη βήμα υψηλότερα, συντηρώντας επί της ουσίας και τα κέρδη του έτους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,2%, με τους περισσότερους κλάδους του να κλείνουν θετικά. Την ίδια ώρα, ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 0,24% στις 7.403 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,21% στις 15.884 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε 0,16% στις 7.173 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων οι διακυμάνσεις ήταν περιορισμένες, με την Siemens Gamesa να βρέθηκε στο επίκεντρο με +1,6%, καθώς κατέληξε σε συμφωνία για την προμήθεια υλικού ανεμογεννητριών στη Σουηδία.

Ήδη στην προτελευταία συνεδρίαση του έτους, είναι εμφανές ότι ο γαλλικός CAC 40 ηγήθηκε των αποδόσεων το 2021, καταγράφοντας κέρδη σχεδόν 30%. Αμελητέες όμως δεν είναι και οι επιδόσεις των FTSE 100 και DAX, οι οποίοι βρίσκονται σε καλό δρόμο για κέρδη πέριξ του 15%, ακόμη και αν δεν επιβεβαίωσαν πλήρως την παράδοση που θέλουν τις πέντε τελευταίες ημέρες διαπραγμάτευσης του έτους και τις δύο πρώτες του νέου να σημειώνεται ένα μίνι ράλι.

Άλλωστε, η χρονιά φεύγει όπως και η προηγούμενη, με τις αγορές να επηρεάζονται από τους περιορισμούς έναντι της Covid-19. Βέβαια τότε υπήρχε η προσδοκία των εμβολίων, που βελτίωνε το κλίμα, αλλά σήμερα το κλίμα επηρεάζεται τόσο από τη νέα παράλλαξη, όσο και από την προοπτική για αυστηρότερη πολιτική των κεντρικών τραπεζών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές