Tη νέα αναβαθμισμένη έκδοση του RiskAvert, με την προσθήκη νέων λειτουργιών κάλυψης των εποπτικών απαιτήσεων για τα Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα (NPE Backstopping), καθώς και για τoν Επιτοκιακό Κίνδυνο στο Τραπεζικό Χαρτοφυλάκιο (IRRBB) παρουσίασε η Profile Software, διεθνής εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, το RiskAvert, η ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης κινδύνων για την κεφαλαιακή επάρκεια, αναβαθμίστηκε για να ενσωματώσει την ενότητα NPE Prudential Backstop που επιτρέπει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να πληρούν τις κανονιστικές απαιτήσεις για τον υπολογισμό και την αναφορά ελάχιστων ζημιών από NPEs.
Η νέα έκδοση, καλύπτει πλήρως τον υπολογισμό του ελάχιστου ποσού κάλυψης ζημιών για Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα (NPEs), σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/630. Καλύπτει επίσης όλες τις σχετικές απαιτήσεις εποπτικών αναφορών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΒΑ).
Οι εποπτικοί κανόνες για το «Prudential Backstop» ορίζουν ένα δεσμευτικό επίπεδο κάλυψης ελάχιστων ζημιών, το οποίο οι τράπεζες πρέπει να διαθέσουν ως εποπτικό κεφάλαιο για νέα δάνεια που καθίστανται μη εξυπηρετούμενα μετά την εφαρμογή του συγκεκριμένου κανονισμού (Απρίλιος 2019).
Επιπλέον, η νέα έκδοση του RiskAvert καλύπτει τις εποπτικές απαιτήσεις για τον Επιτοκιακό Κίνδυνο στο Τραπεζικό Χαρτοφυλάκιο (IRRBB). Η νέα έκδοση του IRRBB ενσωματώνει τις πλέον πρόσφατες αλλαγές που βρίσκονται υπό οριστικοποίηση (Απρίλιος 2022) και πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή το επόμενο έτος. Με τις επικείμενες αλλαγές εισάγονται μεθοδολογίες υπολογισμού του NII (Καθαρά Έσοδα από τόκους) οι οποίες διαφέρουν από αυτές του EVE (Οικονομική Αξία Ιδίων Κεφαλαίων), καθώς και η απλοποιημένη τυποποιημένη προσέγγιση.
Με τις νέες λειτουργικότητες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ευρωζώνη θα μπορούν να ανταποκριθούν ακόμη πιο αποτελεσματικά στις απαιτήσεις του κανονιστικού πλαισίου CRR/CRD ενισχύοντας τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Το RiskAvert έχει αναπτυχθεί για να βοηθήσει τους τραπεζικούς οργανισμούς να επιτύχουν τους παραπάνω στόχους μέσω μιας αυτοματοποιημένης και ευέλικτης πλατφόρμας.
Latest News
Η ΔΕΗ ξεκινά την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ στην Ιταλία
Ο Όμιλος ΔΕΗ ενισχύει το πράσινο χαρτοφυλάκιο του με την προσθήκη των σταθμών Carcarello και Luxenia, ισχύος 20 MW και 12 MW αντίστοιχα
Ημέρα Ελλάδος - Αμερικής στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης - «Ελληνική» η λήξη των συναλλαγών
Η «ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΑΜΕΡΙΚΗΣ: GREEK AMERICAN ISSUER DAY» πραγματοποιήθηκε στo πλαίσιο του 26th Annual Capital Link Invest in Greece Forum Series titled "Greece - Speeding Ahead Post Investment Upgrade"
Διαμεσολάβηση για την χορήγηση στεγαστικών δανείων με ένα κλικ
Συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες - Η FinTHESIS ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας της στην Ελλάδα, με άδεια της ΤτΕ
Πού ανοίγει η ελβετική IWG τρία νέα κτίρια γραφείων με την ώρα
Η ελβετική IWG επεκτείνει την παρουσία της στην Αθήνα με τρία νέα κέντρα ευέλικτων χώρων εργασίας
Η λαχαναγορά του Ρέντη φεύγει, τα data centers έρχονται – Τα σχέδια του Υπερταμείου
Συγχωνεύονται οι κεντρικές αγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης - Εισαγωγή του εθνικού φορέα στο ΧΑ – Τι εξετάζει το Υπερταμείο για την αξιοποίηση της λαχαναγοράς του Ρέντη – Ποιοι ενδιαφέρονται για τις Ελληνικές Αλυκές
Έρχονται νέες μειώσεις στα επιτόκια των δανείων στην Ελλάδα - Ο ρόλος της ΕΚΤ
Τα βλέμματα στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια - Πώς διαμορφώνονται οι δόσεις στα δάνεια
Το παράδοξο φαινόμενο με το γάλα – Τι συμβαίνει με τις τιμές και την κατανάλωση
Πώς εξελίσσεται η κατανάλωση γάλακτος στην εγχώρια αγορά – Τι δείχνουν τα στοιχεία της Circana
EasyJet: Αυξάνει τα δρομολόγια της στην Αθήνα - Ο νέος στόχος για επιβάτες το 2025
Η EasyJet επανατοποθετείται στην ελληνική τουριστική αγορά ανεβάζοντας το καλοκαίρι σε 15 τον αριθμό των δρομολογίων από Αθήνα - Σενάριο και για βάση στο «Ελ. Βενιζέλος»
Χρονιά ανάκαμψης το 2024 για τη Goldair
Μέσα στο 2024 η Goldair πρόσθεσε δυο ακόμα εμπορικές συμφωνίες με αεροπορικές εταιρείες για εξαγωγή εμπορευμάτων στις αγορές της Κίνας και του Ισραήλ
ΔΕΗ: Στις 13 Δεκεμβρίου η ακύρωση του προγράμματος buy back μετοχών
Με την απόφαση της ΓΣ της ΔΕΗ, μειώνεται ο συνολικός αριθμός των μετοχών από 382.000.000 σε 369.270.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, λόγω ακύρωσης 12.730.000 ιδίων μετοχών