Το «πράσινο» φως άναψε πριν από λίγη ώρα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ για τη μείωση του αριθμού των εκπροσώπων των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπερψηφίστηκε με ποσοστό πάνω από 99% των παριστάμενων μετόχων πλέον θα είναι ένας αντί για δύο στο ανώτατο όργανο της διοίκησης, ενώ η επιλογή του θα γίνεται επίσης με κριτήρια καταλληλότητας από την επιτροπή υποψηφιοτήτων, αμοιβών και προσλήψεων.

Οι μέτοχοι ενέκριναν τις σχετικές τροποποιήσεις του καταστατικού της εισηγμένης και επιπλέον, σύμφωνα με τις αλλαγές, η ΓΕΝΟΠ θα εισηγείται στην προαναφερόμενη επιτροπή της εταιρείας κατάλογο με προτεινόμενα πρόσωπα και στη συνέχεια θα επιλέγεται με βάση κριτήρια το καταλληλότερο για την εκπροσώπηση στο Δ.Σ.

Αντιδράσεις

Η σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ είχε ληφθεί στις 23 Φεβρουαρίου και είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών της εταιρείας.

Η διοίκηση της επιχείρησης, όπως σημειώθηκε και στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της με τον τρόπο αυτό προσαρμόζεται στη νομοθεσία περί εταιρικής διακυβέρνησης, ενώ ακολουθεί το παράδειγμα εταιρειών που αποσχίστηκαν από τη ΔΕΗ, όπως του ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ. Στα διοικητικά συμβούλια των δύο Διαχειριστών οι εργαζόμενοι εκπροσωπούνται από ένα άτομο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια