Μίνι κραχ απόψε στην μετοχή της αμερικανικής Walmart, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα της κυριότερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ άσκησαν τεράστιες πιέσεις στην μετοχή της.

Ουσιαστικά η μετοχή οδεύει προς την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της εδώ και 35 χρόνια, ήτοι από την Μαύρη Δευτέρα του αμερικανικού χρηματιστήριου, το 1987.

Επίσης, σύμφωνα με την Refinitiv, κατατάσσεται στις κυριότερες ημερήσιες πτώσεις που έχει καταγράψει μετοχή αμερικανικής εταιρείας εδώ και τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες.

Αυτή την ώρα η μετοχή υποχωρεί κατά σχεδόν 12% στα 131,07 δολάρια, με αποτέλεσμα να εκμηδενίζονται τα όποια κέρδη είχε καταγράψει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο με την ανάκαμψη του λιανεμπορίου. Αντιστοίχως από την χρηματιστηριακή της αξία «χάθηκαν» πάνω από 40 δισ. δολάρια.

Το κλίμα αυτό δεν άφησε ανεπηρέαστες ούτε τις ανταγωνιστικές της εταιρείες, οι μετοχές των οποίων καταγράφουν επίσης απώλειες. Ενδεικτικά η Target χάνει 2,4%, η Kroger 3,6% και η Albertsons 1,8%.

Οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από την αποτυχία του Ομίλου να φτάσει τις προβλέψεις που είχαν διατυπωθεί για το πρώτο τρίμηνο του έτους, κυρίως λόγω της εκτίναξης του ενεργειακού και του μισθολογικού κόστους. Ανησυχούν δε, για την πορεία του λιανεμπορίου και της οικονομίας ευρύτερα.

Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,30 δολάρια, ήτοι πολύ χαμηλότερα από τα προβλεπόμενα 1,48 δολάρια, ενώ η εταιρεία αναγκάστηκε να περικόψει κατά 1% και τις προβλέψεις της για τα κέρδη της χρονιάς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή