Ως καλή πρακτική του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) αναδείχτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το καινοτόμο «Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ για 1.100 άνεργους νέους έως 29 ετών» της ΔΥΠΑ που έδωσε τη δυνατότητα σε ανέργους που είχαν ολοκληρώσει επιτυχώς την κατάρτιση και πιστοποίησή τους στο ψηφιακό μάρκετινγκ να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία.

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν από ένα έτος έχει μηδενικό κόστος και διαχειριστικό βάρος για τις επιχειρήσεις, καθώς η ΔΥΠΑ αποζημιώνει απευθείας τους ασκούμενους με 550 ευρώ μηνιαία, καλύπτοντας κατά 100% την αποζημίωσή τους και τις ασφαλιστικές εισφορές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επαγγελματικό κίνδυνο. Η απόκτηση εμπειρίας διαρκεί 6 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα για 6 μήνες.

Προϋπολογισμός 3,63 εκατ. ευρώ

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 3.630.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», με χρηματοδότηση από την «Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων» (ΠΑΝ).

Η διάκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελεί επιβράβευση των δράσεων και προγραμμάτων που σχεδιάζει η ΔΥΠΑ, θέτοντας ψηλά στις προτεραιότητές της την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας μέσω της κατάρτισης και της απασχόλησης και συμμετέχοντας ενεργά στην ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.

Η σχετική ανάρτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκεται στον σύνδεσμο:
https://ec.europa.eu/european-social-fund-plus/en/projects/unemployed-young-people-master-digital-skills

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία και πόλεμος: «Πολεμική οικονομία» και καθεστώς έκτακτης ανάγκης
Επικαιρότητα |

Σφίγγει το λουρί ο Πούτιν, με ποινές που… τσακίζουν και «πολεμική οικονομία»

Η διάρκεια και η τροπή του πολέμου στην Ουκρανία μοιάζουν να διαψεύδουν το αφήγημα του Κρεμλίνου ότι όλα βαίνουν καλώς, το σχέδιο προχωρά κανονικά και τα προβλήματα είναι διαχειρίσιμα.