Η πλειοψηφία των Αμερικανών αισθάνεται ότι οι ΗΠΑ είτε βρίσκονται σε ύφεση είτε οδεύουν προς μια ύφεση, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της Maru Public Opinion που διενεργήθηκε για το Yahoo Finance. Λίγο περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες λένε ότι είναι τώρα πιο αυστηροί με τις καταναλωτικές τους συνήθειες.

Η δημοσκόπηση σε 1.512 άτομα δείχνει ότι το 62% αισθάνεται ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε περίοδο συρρίκνωσης. Ένα άλλο 19% πιστεύει ότι η χώρα οδεύει προς ένα.

Έξι στους δέκα

«Με βάση αυτά που έχουν δει, διαβάσει, ακούσει ή βιώνουν προσωπικά, τα δύο τρίτα (62%) των Αμερικανών πιστεύουν ότι η χώρα βιώνει αυτή τη στιγμή ύφεση σε σύγκριση με τέσσερις στους 10 (38%) που δεν το πιστεύουν», δηλώνει ο John Wright, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Maru Public Opinion.

Επιπλέον, οι μισοί (53%) των Αμερικανών λένε ότι έχουν θέσει προσωπικά αυστηρότερες προτεραιότητες και έχουν μειώσει τις δαπάνες τους τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με την έρευνα.

Πιο δύσκολα στον… νότο

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ύφεση είναι πιο πιθανό να κατοικούν στο Νότο (67%) και στα βορειοανατολικά (64%). Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό από τους άνδρες να πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται ήδη σε περιόδους ύφεσης, σύμφωνα με τη μελέτη.

Η ύφεση ορίζεται από δύο συνεχόμενα τρίμηνα αρνητικής αύξησης του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος ή του ΑΕΠ. Το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε απροσδόκητα με ετήσιο ρυθμό 1,4% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή