«Περίπου 15,5 χιλιάδες καθαρίστριες με δαπάνη 85 εκατ. ευρώ προσλαμβάνονται για τη νέα σχολική χρονιά προκειμένου να διασφαλιστεί πλήρως η δημόσια υγιεινή στα σχολικά κτίρια», αναφέρει σε σημερινή ανάρτησή του στο twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Με σχέδιο η κατανομή τους ακολουθεί την περσινή εξορθολογισμένη μέθοδο», συμπληρώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η ανακοίνωση

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι σε χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών αναφερόταν ότι: «ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, με στόχο την πλήρη και έγκαιρη διασφάλιση των συνθηκών ατομικής και δημόσιας υγιεινής στα σχολικά κτήρια, ενέκρινε την πρόσληψη 15.495 σχολικών καθαριστριών».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι: «Το προσωπικό καθαριότητας θα προσληφθεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους Δήμους ολόκληρης της Χώρας και για την κατανομή του έχει ακολουθηθεί η περσινή εξορθολογισμένη μέθοδος σύμφωνα με την οποία ελήφθησαν διασταυρωτικά στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και τους Δήμους αναφορικά με το συνολικό εμβαδό της, προς καθαρισμό, επιφάνειας των σχολικών κτηρίων.

Με τη μέθοδο αυτή υπολογίστηκε η κάλυψη των πραγματικών αναγκών καθαριότητας σε ανθρωποώρες και αντιστοιχίστηκε με την ορθή κατανομή των αναγκαίων ποσών.

Η δαπάνη

Η συνολική δαπάνη των αμοιβών του προσωπικού καθαριότητας στα σχολικά κτήρια θα ανέλθει στο ποσό των 85.000.000 ευρώ περίπου.

«Είναι μια καλή είδηση, όμως γενικά τα χρήματα δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες σε σχολικές καθαρίστριες, που δεν είναι αρμοδιότητα των Δήμων σε κάθε περίπτωση» είπαν στο in αυτοδιοικητικοί.

«Μόνοι όσοι Δήμοι έχουν την οικονομική δυνατότητα θα προσλάβουν καθαρίστριες και πολλοί δυστυχώς χωρίς επιπλέον πόρους από το Υπουργείο δεν θα καταφέρουν να καλύψουν τις ανάγκες σε σχολικές καθαρίστριες και θα έχουν μόνο όσες μπορούν να πληρώσουν», τόνισαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα