Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως παραμένει, όπως όλες οι αγορές διεθνώς, σε αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,15% στις 860,84 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 3 εκατ. ευρώ.

Η αγορά και οι κινήσεις της Fed

Η αγορά δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί από τη διεθνή εστίαση στα στοιχεία του αμερικανικού πληθωρισμού, καθώς υποδείξουν ποια θα είναι η πορεία της πολιτικής Fed τους επόμενους μήνες κι αν οι έως τώρα κινήσεις της έχουν αρχίσει να αποδίδουν. Και αυτή η πορεία σαφώς επηρεάζει την Ευρωζώνη, πρωτίστως σε επίπεδο συναλλάγματος, με το ευρώ να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και πλησίον της απόλυτης ισοτιμίας με το δολάριο, διαμορφώνοντας με τη σειρά του και τις ροές κεφαλαίων από και προς την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters, ο τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, αναμένεται να έχουν αυξηθεί με πολύ πιο αργό ρυθμό, δίνοντας το πρώτο αξιοσημείωτο σημάδι ελέγχου του πληθωρισμού τα τελευταία δύο χρόνια. Ωστόσο, παρά την αποκλιμάκωση ο πληθωρισμός εξακολουθεί να κινείται σε υψηλά 40ετίας, καθιστώντας επιτακτική ανάγκη για τη Federal Reserve να συνεχίσει τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε αυτό το περιβάλλον, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Τιτάν ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ σε θετικά εδάφη είναι οι ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Λάμδα και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, ο Σαράντης υποχωρεί κατά 1,41%, με τις Ελλάκτωρ, Eurobank, Πειραιώς, Quest, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή και Εθνική να κινούνται σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών