Με κέρδη έκλεισε και σήμερα η Wall Street, η οποία ολοκλήρωσε την τέταρτη ανοδική της εβδομάδα, καθώς η «επίδραση» των καλύτερων του αναμενομένου στοιχείων για τον πληθωρισμό συνέχισε να δίνει ώθηση.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 1,27% στις 33.761 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,73% στις 4.279 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 2,09% στις 13.047 μονάδες.

Οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν την τέταρτη ανοδική εβδομάδα, με τον S&P 500 να σημειώνει άνοδο 2,9%, λαμβάνοντας ώθηση από τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τον πληθωρισμό. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο σερί κερδών του S&P 500 από τον Νοέμβριο του 2021. Ο Dow σημείωσε άνοδο 2,7% για την εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 2,6% υψηλότερα. Για τον Nasdaq, είναι επίσης η τέταρτη θετική εβδομάδα στη σειρά.

Οι κινήσεις αυτής της εβδομάδας επέκτειναν το ράλι της αγοράς από τα χαμηλά της στα μέσα Ιουνίου. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 14,7% από τα χαμηλά, ενώ ο Dow κερδίζει 11,5% και ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 20,0%.

Ανοδική πορεία

«Η θεμελιώδης ροή ειδήσεων παραμένει ανοδική, με την οικονομία να εισέρχεται σε μια περίοδο αποπληθωρισμού, ενώ τα εταιρικά κέρδη και η ανάπτυξη κινούνται καλύτερα από ό,τι αναμενόταν», σύμφωνα με τον Adam Crisafulli της Vital Knowledge.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Rivian σημείωσε πτώση 1%, καθώς αν και η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων ξεπέρασε τις εκτιμήσεις στην κορυφαία και κατώτατη γραμμή των αποτελεσμάτων, περιόρισε τις προβλέψεις της για ολόκληρο το έτος.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Αύγουστο του Πανεπιστημίου του Michigan ανέβηκε στις 55,1 μονάδες τον Αύγουστο από τις 51,1 τον Ιούλιο. Επιπλέον, οι καταναλωτές αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα βρίσκεται στο 5% σε ορίζοντα ενός έτους, χαμηλότερα από το 5,2% που προέβλεπαν τον Ιούλιο.

Επίσης, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά 0,5% σε σχέση με τον Ιούνιο, παρουσιάζοντας την πρώτη μηνιαία πτώση του από τον Απρίλιο του 2020, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση 0,2%. Σε επίπεδο έτους οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 9,8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street