Οι εργαζόμενοι στους ολλανδικούς σιδηροδρόμους  λήγουν την απεργία τους, καθώς συνδικάτα και εργοδότες κατέληξαν σε συμφωνία αύξησης των αποδοχών τους κατά περισσότερο από 8%.

Υπενθυμίζεται ότι οι απεργίες είχαν παραλύσει τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες στην Ολλανδία τις τελευταίες εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης: Ολλανδία: Το 10πλάσιο κόστος λειτουργίας απειλεί με λουκέτο τα αρτοποιεία

Η συμφωνία της Κυριακής έρχεται εν μέσω ραγδαίας αύξησης του πληθωρισμού στην Ολλανδία  και είναι σημαντικά υψηλότερη από τον μέσο όρο των μισθολογικών ρυθμίσεων στη χώρα. Η μέση αύξηση των μισθών μέχρι στιγμής για περίπου 2,5 εκατομμύρια Ολλανδούς εργαζόμενους είναι 3,2%, σύμφωνα με στοιχεία της ένωσης εργοδοτών AWVN.

Η κρατική εταιρεία NS Railways χαρακτήρισε τη συμφωνία καλή είδηση για τους εργαζόμενους και τους επιβάτες, ενώ εξήγησε  ότι οι μισθοί θα αυξηθούν αναδρομικά από τον Ιούλιο κατά 5%, ή τουλάχιστον κατά 185 ευρώ το μήνα, με επιπλέον 3,45% τον Ιανουάριο.

Το συνδικάτο FNV Spoor δήλωσε ότι η μέση αύξηση θα είναι 9,25%. Επιπλέον, εξασφάλισε συμφωνία για το ύψος του κατώτατου μισθού στα 14 ευρώ την ώρα και δύο πρόσθετες πληρωμές ύψους 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Ο ολλανδικός πληθωρισμός ανήλθε στο 12% τον Αύγουστο, ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία της Ολλανδίας την Τρίτη, κυρίως λόγω της εκτίναξης των τιμών του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 151% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή