Πολύ κοντά στην απόκτηση ακόμη οκτώ αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 βρίσκεται η Βουλγαρία, που συζητά με τις ΗΠΑ μια συμφωνία ύψους 1,3 δισ. δολαρίων.

Η Βουλγαρία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, είχε παραγγείλει οκτώ αεροσκάφη F-16, που παράγει η εταιρεία Lockheed Martin το 2019, επιδιώκοντας να αντικαταστήσει τα γερασμένα ρωσικά μαχητικά MiG-29 και να βελτιώσει τη συμμόρφωσή της με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης: Στην Πολεμική Αεροπορία τα δύο πρώτα F-16 Viper

«Η απόκτηση νέων αεροσκαφών είναι εξαιρετικά σημαντική για τη βουλγαρική αεροπορία. Έχουμε παλιά σοβιετικά αεροσκάφη, τα οποία δεν μπορούμε να συντηρήσουμε λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν μετά τη σύγκρουση στην Ουκρανία», είπε ο  υπουργός Αμυνας της χώρας Ντίμιταρ Στογιάνοφ στους δημοσιογράφους.

Μετά τις εκλογές οι υπογραφές

Η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο, το οποίο θα συγκληθεί μετά τις γενικές εκλογές της 2ας Οκτωβρίου.

Η χώρα της Μαύρης Θάλασσας διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με την Πολωνία για την αγορά οκτώ κινητήρων για να διατηρήσει τον στόλο της MiG σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2023, δήλωσε ο Στογιάνοφ, την ώρα που τα πρώτα F-16 αναμένεται να παραδοθούν στη Βουλγαρία το 2025.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα