Μία ημέρα φαίνεται ότι κράτησε η ανακούφιση των ευρωπαϊκών αγορών από την παρέμβαση της Bank of England, καθώς οι πωλητές παραμένουν στα τερματικά και έχουν αναλάβει τα ηνία των μεγάλων δεικτών σήμερα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 1,1%, με τον κλάδο των λιανικών πόρων να χάνει 4,1%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 1,46% στις 6.903 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 1,01% στις 12.061 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 1,47% στις 5.680 μονάδες.

Διαβάστε ακόμα: Έσωσε το πρόσημο στις ευρωαγορές η ΒοΕ

Οι ευρωαγορές φαίνεται ότι βιώνουν τη δική τους bear market, σε ένα δύσκολο περιβάλλον, κατά το οποίο η ενεργειακή κρίση και ο επίμονος πληθωρισμός έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα. Και το γεγονός ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η γερμανική, βρίσκεται στον “γκρεμό” της ύφεσης, είναι ο σοβαρότερος ανασταλτικός παράγοντας μείωσης της επενδυτικής έκθεσης στην περιοχή.

«Θα συνεχιστεί η πτώση βραχυπρόθεσμα»

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αναλυτής Chris Harvey της Wells Fargo αναμένει ότι οι μετοχές θα συνεχίσουν την πτωτική τους κίνηση βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον. «Η άνοδος των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων, η απόκλιση των λιανικών πωλήσεων και η δράση της BOE υποδηλώνουν ότι οι μετοχές θα εξακολουθούν να βρίσκονται υπό πίεση τις επόμενες ημέρες», είπε ανέφερε.

Σήμερα αναμένονται τα στοιχεία για την πορεία των τιμών στην Ευρώπη, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι ο δείκτης θα αυξηθεί κατά 10% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, μετά από άνοδο 8,8% τον Αύγουστο. Το υψηλό ποσοστό πληθωρισμού έρχεται σε μια στιγμή που αρκετοί φορείς χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ υποστηρίζουν μια άλλη μεγάλη αύξηση των επιτοκίων –έως και 75 μονάδες βάσης– τον Οκτώβριο για την καταπολέμηση των αυξανόμενων πιέσεων στις τιμές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές