Η αντίδραση μετά από την πολυήμερη πτώση ήρθε τελικά στη Wall Street, η οποία έκανε ένα μίνι ράλι ανόδου σήμερα, με αφορμή και την αλλαγή της ρότας στην οποία υποχρεώθηκε η Bank of England, καλλιεργώντας προσδοκίες ότι μπορεί και να ακολουθήσει το παράδειγμα της η Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 1,88% στις 29.681 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,96% στις 3.718 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 2,05% στις 11.051 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, στο επίκεντρο βρέθηκε η μετοχή της Apple, η οποία υποχώρησε σχεδόν 2%, μετά το δημοσίευμα του Bloomberg ότι παραιτείται από τα σχέδια για αύξηση της παραγωγής νέων iPhone, αφού η ζήτηση ήταν κατώτερη των προσδοκιών.

Ο παράγοντας BoE

Οι δείκτες κατάφεραν να εκδηλώσουν την πολυπόθητη αντίδραση, μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας ότι θα αγοράσει προσωρινά μακροχρόνια κρατικά ομόλογα του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσει την πτώση της βρετανικής λίρας. Οι εξελίξεις αυτές έχουν τροφοδοτήσει κάποιες προσδοκίες για την πιθανότητα η Fed να εξομαλύνει τον ρυθμό σύσφιξης της πολιτικής της.

Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγοι που θεωρούν ότι η Wall Street έχει φτάσει στα τεχνικά της όρια, ήτοι σε υπερπουλημένα επίπεδα, αν και δεν λείπουν οι αναλυτές που προειδοποιούν ότι οι επενδυτές δεν έχουν αποτιμήσει την επιβράδυνση των κερδών και τον αντίκτυπο των αυξήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve.

«Νομίζω ότι σίγουρα δεν είμαστε στο τέλος του δρόμου όσον αφορά την τιμολόγηση στο πλήρες αποτέλεσμα της ύφεσης. Πρέπει πραγματικά να φτάσουμε σε φτηνές αποτιμήσεις… δεν έχουμε φτάσει ακόμη», δήλωσε η Anastasia Amoroso, της iCapital.

Στα μάκρο της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε στα 7,4 δισ. από 90,2 δισ. δολ. τον Αύγουστο, καθώς η άνοδος του δολαρίου συνεχίζει να περιορίζει την ελκυστικότητα των αμερικανικών προϊόντων στις παγκόσμιες αγορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street