Στην πτωτική τροχιά επέστρεψαν οι αμερικανικοί δείκτες, μετά το χθεσινό μίνι ράλι, καθώς πολλά χαρτοφυλάκια βρήκαν ευκαιρία για την εξασφάλιση βραχυπρόθεσμων κερδών.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 1,44% στις 29.257 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,82% στις 3.651 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 2,46% στις 10.780 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επανήλθαν στην πτωτική τροχιά

Σε επίπεδο τίτλων, η CarMax υποχωρεί 15,5%, αφού ανέφερε μείωση του όγκου πωλήσεων που ήταν κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών. Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2,9% για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Αυγούστου σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους. Τα κέρδη ανά μετοχή μειώθηκαν στα 0,79 δολ., σημειώνοντας μείωση 54,1%, σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Το βλέμμα στραμμένο στον πληθωρισμό

«Είμαστε δύσπιστοι ότι η πιο ήρεμη διάθεση στις αγορές την Τετάρτη σηματοδοτεί το τέλος της πρόσφατης περιόδου αυξημένης αστάθειας ή διάθεσης κινδύνου. Για ένα πιο διαρκές ράλι, οι επενδυτές θα πρέπει να δουν πειστικά στοιχεία ότι ο πληθωρισμός τίθεται υπό έλεγχο, επιτρέποντας στις κεντρικές τράπεζες να γίνουν λιγότερο επιθετικές», έγραψε ο Mark Haefele της UBS.

Πώς θα κλείσει το τρίμηνο για τους δείκτες

Το ράλι της Τετάρτης έβαλε τους κύριους δείκτες σε ρυθμό για να επιτύχουν μικρά κέρδη αυτή την εβδομάδα, αλλά εξακολουθούν να οδεύουν προς τον χειρότερο μήνα τους από τον Ιούνιο. Ο Nasdaq Composite έχει μηνιαίες απώλειες περίπου 6,5%, ενώ ο Dow και ο S&P βρίσκονται σε ρυθμό να κλείσουν 5,8% και 5,9% χαμηλότερα τον Σεπτέμβριο, αντίστοιχα.

Σε τριμηνιαία βάση, ο Nasdaq βρίσκεται σε καλό δρόμο για να σπάσει ένα αρνητικό σερί των δύο προηγούμενων τριμήνων, ενώ ο Dow κατευθύνεται προς την τρίτη συνεχόμενη τριμηνιαία απώλεια για πρώτη φορά από το τρίτο τρίμηνο του 2015. Ο S&P βρίσκεται σε ρυθμό για το τρίτο αρνητικό του συνεχόμενο τρίμηνο για πρώτη φορά από το αρνητικό σερί έξι τριμήνων που έληξε το πρώτο τρίμηνο του 2009.

Αναφορικά με τη χθεσινή άνοδο, η AllianceBernstein σχολίασε ότι το εξαιρετικά φτωχό επενδυτικό κλίμα θα μπορούσε να υποδηλώνει μια βραχυπρόθεσμη αγοραστική ευκαιρία, υπενθυμίζοντας ότι σύνθετος δείκτης συναισθήματος (CSI) πυροδότησε ένα σήμα αγοράς. Το σήμα ήρθε πριν από τέσσερις θετικές εβδομάδες, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Θεωρούμε αυτό το σήμα ως μια πιθανή βραχυπρόθεσμη τακτική ευκαιρία αγοράς, αλλά παραμένουμε προσεκτικοί όσον αφορά τις μετοχές σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα», έγραψε ο Mark Diver της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street