Νεκρή εντοπίστηκε τελικά η γυναίκα, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί το Σάββατο στη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το Ηράκλειο της Κρήτης.

Με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας, αλλά δεν είχαν θετική έκβαση.

Οι έρευνες είχαν σταματήσει το βράδυ του Σαββάτου χωρίς να φέρουν αποτέλεσμα, ενώ συμμετείχε σε αυτές και ειδική ομάδα υποβρύχιων αποστολών.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε στη θάλασσα της Αγίας Πελαγίας, με το σύζυγο να βουτά προκειμένου να φτάσει στη σορό της, μη ακούγοντας τους διασώστες που τον συμβούλευαν να μην το κάνει. Βρέθηκε πριν από λίγο, μέσα στη θάλασσα η γυναίκα που αγνοούνταν από χθες στην Αγία Πελαγία, σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr.

Aνυπολόγιστη ζημιά

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή  πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας στην Κρήτη.

Ακραία πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν στις περιοχές Σητεία, Ιεράπετρα, Λιβάδια και Άγιο Ιωάννη Λασιθίου, Αγία Πελαγία, Λυγαριά και στο Ηράκλειο, κοστίζοντας την ζωή σε έναν άνδρα 50 ετών.

Και ενώ ο 50χρονος δεν κατάφερε να σωθεί, δυο γυναίκες απεγκλωβίστηκαν σώες 2 γυναίκες στη Λυγαριά, ενώ σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν 30 άτομα σε περιοχές του Ηρακλείου και του Λασιθίου, εκ των οποίων 9 από τον αρχαιολογικό χώρο της Σητείας μεταξύ τους και 2 παιδιά.

Στο σημείο της τραγωδίας παρασύρθηκαν περισσότερα από δέκα οχήματα, ενώ στα ανοιχτά του κόλπου της Αγίας Πελαγίας είναι βυθισμένα ακόμη περισσότερα, σύμφωνα με κατοίκους που τα έβλεπαν να παρασύρονται προς τη θάλασσα.

Κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή

Εν τω μεταξύ, σήμερα Κυριακή 16 Οκτωβρίου, θα μεταβεί στην Κρήτη κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο,

Συγκεκριμένα, θα μεταβεί στην Κρήτη κυβερνητικό κλιμάκιο υπό Στέλιο Πέτσα και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, της Γενικής Γραμματέως Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνας Καλογήρου, του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη και της Γενικής Γραμματέως Υποδομών, Μαρίας – Έλλης Γεράρδη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το κλιμάκιο θα επισκεφθεί περιοχές των ΠΕ Ηρακλείου και Λασιθίου που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ θα έχει συσκέψεις με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για τη δρομολόγηση του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης μετά τη φυσική καταστροφή στις εν λόγω περιοχές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα