Η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων, καθώς και οι νέοι φόβοι για ύφεση στην αμερικανική οικονομία δεν επέτρεψαν στη Wall Street να κλείσει θετικά, παρά τις προσπάθειες που έκαναν αρκετοί τίτλοι της, ειδικά στον κλάδο των λιανικών πωλήσεων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,02% στις 33.547 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,30% στις 3.946 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,35% στις 11.144 μονάδες.

Αρνητικά λειτούργησε σήμερα η δήλωση του James Brian Bullard της Fed του St. Louis, ο οποίος ανέφερε ότι οι μέχρι τώρα αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve έχουν μικρή επίπτωση στον πληθωρισμό. Μάλιστα, ο ίδιος “ανέβασε τη σημαία” του στόχου των επιτοκίων στη ζώνη των 5% – 7%, από 3,75% με 4% που είναι σήμερα.Η ευαίσθητη στην πολιτική απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου αυξήθηκε στο 4,465% σήμερα, αυξάνοντας επίσης τους φόβους ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση.

Διαβάστε επίσης:  UBS: Τι επιφυλάσσει στους επενδυτές το 2023 – Τα 12 σενάρια [Πίνακες]

«Κοιτάζω μια αγορά εργασίας που είναι τόσο σφιχτή, που δεν ξέρω πώς θα συνεχίσει η Fed να μειώνει αυτό το επίπεδο πληθωρισμού χωρίς να έχει κάποια πραγματική επιβράδυνση, ή ακόμη και συρρίκνωση της οικονομίας», δήλωσε η πρόεδρος της Fed του Cansas, Esther George, επιδρώντας επίσης και αυτή αρνητικά στη Wall Street.

«Η πρόσθετη νομισματική σύσφιξη και ο σωρευτικός αντίκτυπος των φετινών αυξήσεων των επιτοκίων υποδηλώνουν ότι οι κίνδυνοι ύφεσης παραμένουν αυξημένοι», έγραψε ο Mark Haefele, επικεφαλής επενδύσεων της UBS Global Wealth Management. «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι μακροοικονομικές προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο ράλι δεν έχουν ακόμη δημιουργηθεί», σχολίασε.

Διαβάστε επίσης: Διεσώθη ο DAX στην ευρωπαϊκή πτώση

Στηρίξεις από τίτλους

Σε επίπεδο τίτλων, ο κλάδος της πληροφορικής είχε την κορυφαία απόδοση στον S&P 500, με τις μετοχές της Cisco Systems να σημειώνουν άνοδο άνω του 4%, αφού τα κέρδη της ήταν καλύτερα του αναμενομένου. Επίσης εξέδωσε αισιόδοξες προβλέψεις για τα προσεχή τρίμηνα.

Η εταιρεία λιανικού εμπορίου Bath & Body Works σημείωσε άλμα άνω του 16% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα έσοδα και διπλασίασε τα αναμενόμενα κέρδη ανά μετοχή, ενώ και η Macy’s κέρδισε 15% μετά την υπέρβαση των προσδοκιών στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Επίσης, η μετοχή της Kohl’s ανέτρεψε τις αρχικές ισχυρές απώλειες και σημείωσε άνοδο 0,5%, αν και ανακοίνωσε ότι μειώνει τις προβλέψεις για το σύνολο του έτους. Η αλυσίδα πολυκαταστημάτων αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις εν μέσω ενός δύσκολου μακροοικονομικού περιβάλλοντος. Αντιμετωπίζει επίσης την “απροσδόκητη” αποχώρηση της διευθύνουσας συμβούλου Michelle Gass, η οποία θα αποχωρήσει τον Δεκέμβριο για να ενταχθεί στη Levi Strauss.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι αρχικές αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας υποχώρησαν για πρώτη φορά μέσα στο μήνα, καθώς διαμορφώθηκαν στις 222 χιλ. στην εβδομάδα που έληξε στις 12 Νοεμβρίου. Οι αιτήσεις μειώθηκαν κατά 4 χιλ., καθώς προφανώς δεν έχουν προσμετρηθεί οι πρόσφατες απολύσεις στον κλάδο της τεχνολογίας, ήτοι στις Meta, Twitter και Amazon.

Επίσης, οι ενάρξεις νέων κατοικιών υποχώρησαν κατά 4,2% τον Οκτώβριο, στα 1,43 εκατ., ενώ ο δείκτης Philly Fed, για τη βιομηχανική δραστηριότητα στην περιοχή, υποχώρησε στο -19,4, από -8,7 τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street