Άρδην έχει αλλάξει πλέον το κλίμα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές να αφήνουν τη θέση τους στις πιέσεις που εντάθηκαν, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη. Ο γενικός δείκτης κινείται πλέον με απώλειες 0,60% στις 881,78 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 26 εκατ. ευρώ.

Αν και το ΧΑ «καθυστέρησε» να αντιδράσει αρνητικά στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, πλέον «κυριεύεται» από τις ανησυχίες για το ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει κάνει αρκετά για να ελέγξει την άνοδο των τιμών καταναλωτή. Επί της ουσίας όμως, το ταμπλό έδειξε αναδίπλωση των αγοραστών, οι οποίοι άφησαν στους πωλητές το περιθώριο να επικρατήσουν, ειδικά από τις 13:00 και μετά.

Απουσία επενδυτικού ενδιαφέροντος

Σε ένα τέτοιο δύσκολο περιβάλλον όμως, ειδικά σε διεθνές επίπεδο, επιβεβαιώνεται από χθες η απουσία επενδυτικού ενδιαφέροντος μέσο-μακροπρόθεσμου ορίζοντα. Και σύμφωνα με την Trader24, πλέον, ο δείκτης κινείται προς την περιοχή των 865 μονάδων εν είδει κοντινής στήριξης και μόνο μια πειστική κατοχύρωση των 900 μονάδων θα άλλαζε το πτωτικό σενάριο.

Σε επίπεδο τίτλων, η Alpha Bank χάνει 2,44%, με τις Πειραιώς, Μυτιληναίο, ΟΛΠ, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ και ΟΤΕ να δέχονται επίσης μεγάλες πιέσεις. Σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Eurobank, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Coca Cola, Εθνική, Ελλάκτωρ, Aegean, Titan, Quest και ΟΠΑΠ, ενώ σε θετικά εδάφη είναι οι Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες