Νέα παράταση αποφασίστηκε για τον διαγωνισμό παραχώρηση της Υπόγειας Αποθήκης Φυσικού Αερίου Νότιας Καβάλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας φέρεται να ζήτησε κι άλλο χρόνο για την τελική φάση της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών. Το ΤΑΙΠΕΔ, όπως αναφέρουν πηγές, όρισε ως ημερομηνία την 30η Μαρτίου του 2023. Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία ήταν η σημερινή.

Διαβάστε επίσης – ΥΑΦΑ Ν. Καβάλας: Ψήνεται παράταση για τον διαγωνισμό παραχώρησης του ΤΑΙΠΕΔ

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει το σημερινό δημοσίευμα του ΟΤ, σύμφωνα με το οποίο, ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της ΥΑΦΑ Ν. Καβάλας κινδύνευε να καταστεί άγονος λόγω της απροθυμίας των επενδυτών να συμμετάσχουν στη διαδικασία της κατάθεσης των επενδυτικών προτάσεων από τους μνηστήρες και συνεπώς η κυβέρνηση εξέταζε το ενδεχόμενο να μεταθέσει πιο πέρα χρονικά την τελική φάση.

Οι φιναλίστ του διαγωνισμού, που κρατά 2,5 χρόνια, «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΔΕΣΦΑ» και Energean, φέρονται να βρίσκουν ως οικονομικά μη βιώσιμη την αξιοποίηση της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου που βρίσκεται υπεράκτια της Καβάλας λόγω των όρων που έχουν αποφασιστεί από τη ΡΑΕ αναφορικά με τον τρόπο και το ποσό ανάκτησης του κόστους της επένδυσης.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τον κανονισμό τιμολόγησης παρέχεται η δυνατότητα της ανάκτησης του 50% του κόστους και με πλαφόν τα 160 εκ. ευρώ, με δεδομένη την εκτίμηση της επένδυσης στα 420 εκ. ευρώ. Πέραν αυτού αν η επένδυση κοστίσει παραπάνω ο επενδυτής δεν μπορεί να αποσβέσει παρά μόνο ποσό ίσο με 360 εκ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια