Οι Βελγικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τους εμπλεκόμενους στο Qatar Gate. Σήμερα μάλιστα πραγματοποιήθηκαν περαιτέρω έρευνες σε γραφεία στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Politico, το γραφείο της Mychelle Rieu, υπαλλήλου που εργάζεται στην υποεπιτροπή του Κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σφραγίστηκε από τους ερευνητές.

Διαβάστε επίσης: Εύα Καϊλή: Ομόφωνη πλην ενός η καθαίρεσή της από την αντιπροεδρία της Ευρωβουλής

Πηγές του Κοινοβουλίου, αναφέρουν ότι κατασχέθηκε υπολογιστικός εξοπλισμός σε σχέση με τις εργασίες της εν λόγω επιτροπής. Ο ρόλος της επιτροπής είναι να «ευαισθητοποιεί για συγκεκριμένες καταστάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων», μεταξύ άλλων και με εξωτερικούς φορείς.

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ κατέσχεσε χθες η βελγική αστυνομία

Οι Βέλγοι ανακριτές ανακάλυψαν και κατέσχεσαν περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά κατά τη διάρκεια των ερευνών που σχετίζονται με την έρευνα για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιβεβαίωσε στο Politico εκπρόσωπος της βελγικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Τη Δευτέρα, η εισαγγελία είχε δηλώσει ότι «πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ» κατασχέθηκαν σε τρεις τοποθεσίες: 600.000 ευρώ στο σπίτι ενός υπόπτου (Πιερ Αντόνιο Παντσέρι), 150.000 ευρώ στο διαμέρισμα ενός ευρωβουλευτή (Εύα Καϊλή) και «αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ» σε μια βαλίτσα σε ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες (πατέρας Εύας Καϊλή).

Ψηφοφορία για καθαίρεση της Καϊλή

Η απόφαση για την καθαίρεση της Εύας Καϊλή ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία, με 625 ευρωβουλευτές να ψηφίζουν υπέρ, έναν να ψηφίζει κατά και δύο να απέχουν. Όπως υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση, η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε με βάση το άρθρο 21 του κανονισμού του Ευρωκοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα, η Ολομέλεια της Βουλής θα συζητήσει το Qatar Gate και την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Μάλιστα, την Πέμπτη θα τεθεί σε ψηφοφορία σχετικό ψήφισμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση