Να μην αφήσει τα κεκτημένα της εκπνοής του 2022 προσπαθεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και με μικρό τζίρο καταφέρνει να επιβεβαιώσει τη διάσπαση των 930 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,57% στις 935,13 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 9 εκατ. ευρώ.

Ο γενικός δείκτης έχει καταφέρει ήδη να επιβεβαιώσει τις 930 μονάδες, ένα επίπεδο που ήταν το τελευταίο προπύργιο των short. Πλέον η ζώνη των 950 μονάδων είναι επόμενο επίπεδο αντίστασης, ενώ οι 926 είναι η κοντινή στήριξη, η διάσπαση του οποίου μπορεί να μας δώσει κίνηση προς τις 912 μονάδες. Αν οι αγορές αποφασίσουν να δουν έστω και ένα μίνι January Effect τότε η ελληνική αγορά είναι ικανή να κάνει την διαφορά. Σε διαφορετική περίπτωση αν χαθούν οι 900 μονάδες, τότε μπορεί να δούμε και πάλι την αγορά σε μία χρονική περισσότερο ταλαιπωρία.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιβεβαιώνει τις 930 μονάδες

Η πραγματική δοκιμασία πάντως της αγοράς αναμένεται τις επόμενες ημέρες, όταν σταδιακά θα επανέρχονται στην κανονικότητα όλες οι αγορές του πλανήτη και θα αρχίσουν να υλοποιούνται οι στρατηγικές της νέας χρονιάς. Ήδη έχουν υπάρξει κάποια δείγματα επιφυλακτικότητας, ωστόσο εκεί που συμφωνούν πολλοί αναλυτές είναι ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2023 θα είναι καλύτερο από το πρώτο.

Σε επίπεδο τίτλων, οι Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, Quest, Alpha bank, ΟΛΠ και Εθνική ηγούνται της ανόδου, ενώ θετικά κινούνται και οι ΕΛΧΑ, Πειραιώς, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, ΟΤΕ, Motor Oil, Σαράντης, Jumbo και Λάμδα. Στον αντίποδα, εκτός του -1,71% του Ελλάκτωρ, σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola, Autohellas και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών