Κέρδη 6%, αναμένουν σε μέσα επίπεδα για τις μετοχικές αγορές παγκοσμίως εφέτος, ο Robert Buckland, επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής και η ομάδα των αναλυτών της Citigroup Global Markets Inc., καθώς θέτουν τιμή στόχο για τον παγκόσμιο δείκτη μετοχών MSCI ACWI Local τις 780 μονάδες για το τέλος του 2023.

Η αμερικανική τράπεζα διατηρεί σύσταση «αύξηση θέσεων» για τις αγορές της ευρωζώνης και της Βρετανίας, καθώς σύμφωνα με στρατηγικούς αναλυτές της, οι ευρωπαϊκές μετοχές αντικατοπτρίζουν καλύτερα την επερχόμενη διολίσθηση των εταιρικών κερδών σε σχέση με τις ακριβές μετοχές στις ΗΠΑ, για τις μετοχικές αγορές της οποίας συστήνει πλέον «μείωση θέσεων», ενώ η ίδια σύσταση δίδεται και για τις αγορές της Ιαπωνίας. Παράλληλα «ουδέτερη θέση» συστήνουν για τις αναδυόμενες αγορές και την Αυστραλία.

Ήρθε η ώρα να «λάμψουν» οι ευρωπαϊκές αγορές -Δύσκολες ώρες για τις ΗΠΑ

Επικεντρώνονται στην Ευρώπη

Με την ύφεση να πλησιάζει τώρα και στην Αμερική, οι επενδυτές γυρίζουν την πλάτη τους στις ακριβές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης και επικεντρώνονται στις φθηνές μετοχές της Ευρώπης.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διαπραγματεύεται με πολλαπλασιαστή κερδών 12,2 φορές σε σύγκριση με 16,6 φορές του δείκτη S&P 500 των ΗΠΑ.

«Στις ΗΠΑ, η ύφεση πλησιάζει. Περιμένουμε ένα πιο αδύναμο πρώτο εξάμηνο και ένα πιο δυνατό δεύτερο εξάμηνο», εκτιμούν οι αναλυτές της Citi, προβλέποντας μάλιστα πως τα επιτόκια θα φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο το πρώτο εξάμηνο του 2023, με τις μειώσεις να έρχονται ενδεχομένως αργότερα μέσα στο έτος. «Η κορύφωση των επιτοκίων θα περιόριζε τις απώλειες για τις αγορές μετοχών», ανέφεραν.

Στους επιμέρους μετοχικούς δείκτες, διατηρούν για το τέλος του 2023, τιμές στόχους τις 4.000 μονάδες για τον δείκτη S&P 500 των ΗΠΑ, έναντι τις 475 μονάδες για τον ευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600. Επίσης δίνουν τιμές στόχους τις 1.050 μονάδες για τον δείκτη αναδυομένων αγορών MSCI EMF GEM τις 8.000 μονάδες για τον βρετανικό δείκτη FTSE 100, τις 2.000 μονάδες για τον ιαπωνικό δείκτη Topix και τις 700 μονάδες για τις αγορές της Ασίας εκτός Ιαπωνίας βάση τον σχετικό δείκτη MSCI Asia x JP.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές