Έντονη νευρικότητα και μικτά πρόσημα καταγράφει σήμερα η Wall Street, με τον τεχνολογικό Nasdaq να επιχειρεί να δώσει στηρίξεις, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να συντηρήσουν το ράλι του Ιανουαρίου και οι ανακοινώσεις της κερδοφορίας των εισηγμένων θολώνουν το τοπίο.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,08% στις 33.017 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,22% στις 3.907 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,55% στις 10.911 μονάδες.

Χρηματιστήρια: Τι προβλέπουν Goldman Sachs και BofA για τις μετοχές το 2023

Σε επίπεδο τίτλων, η Netflix κερδίζει 7% μετά την ανακοίνωση περισσότερων συνδρομητών από ό,τι αναμενόταν, παρόλο που τα τριμηνιαία κέρδη της έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η Alphabet σημειώνει άνοδο 3% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 12.000 υπαλλήλους.

Σε πτωτική τροχιά η εβδομάδα

Η Wall Street προέρχεται από άλλη μια πτωτική συνεδρίαση, με τον Dow και τον S&P 500 να καταγράφουν τριήμερο αρνητικό σερί, καθώς τα εταιρικά κέρδη και τα οικονομικά στοιχεία σηματοδοτούν επιβράδυνση της οικονομίας. Για την εβδομάδα, και οι τρεις δείκτες είναι σε τροχιά να κλείσουν χαμηλότερα. Ο Dow υποχωρεί κατά 3,67%, σε τροχιά για τη χειρότερη εβδομάδα του από τον Σεπτέμβριο. Ο S&P 500 υποχωρεί περισσότερο από 2,5% και θα μπορούσε να σημειώσει τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τον Δεκέμβριο. Ο Nasdaq υποχωρεί περισσότερο από 2% και βρίσκεται σε τροχιά να σπάσει ένα σερί δύο ανοδικών εβδομάδων.

«Η αγορά έχει συσσωρεύσει και δεν είναι σίγουρη για το πώς να αντιδράσει μεταξύ της ανάλυσης της αγοράς που βλέπει συνέχιση της σύσφιξης της Fed έναντι εκείνων που βλέπουν στάση στην πολιτική αύξησης των επιτοκίων», σχολίασε ο Tim Seymour, ιδρυτής και επικεφαλής επενδύσεων της Seymour Asset Management.

Την ίδια ώρα, τo υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έθεσε σε ισχύ έκτακτα μέτρα για την αποφυγή μιας αθέτησης πληρωμών, καθώς το χρέος έφτασε στο ανώτατο νόμιμο όριο. Όπως μετέδωσε το Bloomberg, το υπουργείο θα αντλήσει κεφάλαια από δύο κρατικά ταμεία για συνταξιούχους, σε μια κίνηση που θα επιτρέψει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να κάνει πληρωμές χωρίς να αυξήσει το συνολικό επίπεδο του χρέους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street