
To Giga Campus by Vodafone & Demokritos, ένα οικοσύστημα καινοτομίας που αποτελεί αποτέλεσμα της συνεργασίας της Vodafone και του Δημόκριτου και στόχο έχει να στηρίξει την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας μέσα από το Internet of Things (IoT) και το 5G, παρουσίασε η εταιρεία.
Όπως τονίστηκε, θα λειτουργεί ως ζωντανό εργαστήρι εκθετικών τεχνολογιών, αξιοποιώντας τις πλέον καινοτόμες εφαρμογές της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Ήδη, στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος έχουν εγκατασταθεί 11 ΙοΤ εφαρμογές, με στόχο να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις της χώρας στην προσπάθεια για ένα πιο βιώσιμο και ψηφιακό αύριο.
Διεθνής συνεργασία του «Δημόκριτου» με το ΙΕΕΕ για την Τεχνητή Νοημοσύνη
Σε εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τοποθέτησης του Vodafone Business στον τομέα των Έξυπνων Πόλεων, κατέστη σαφές ότι η Vodafone, μπορεί να εξασφαλίσει στους δήμους τις καλύτερες υπηρεσίες τόσο στον σχεδιασμό των λύσεων όσο και στην υλοποίησή τους, με στόχο τα οφέλη από τη χρήση της τεχνολογίας να γίνουν κτήμα όλων και να επιτύχουν τη μέγιστη δυνατή διείσδυση, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των πολιτών.
Μεγάλης κλίμακας testbed
Ο εκτελεστικός διευθυντής του Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας ahedd (Attica Hub for the Economy of Data and Devices) του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Περικλής Τερλιξίδης, αναφέρθηκε στη σημασία του Giga Campus ως μεγάλης κλίμακας testbed για το Smart Attica European Digital Innovation Hub, που συντονίζει το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος αλλά και -μέσω των συνεργασιών με EDIHs άλλων χωρών- για το ευρωπαϊκό δίκτυο EDIH.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής Δημοσίου Τομέα του Vodafone Business, Βαγγέλης Γκορίλας αναφέρθηκε στις δυνατότητες της Vodafone να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού σε οργανισμούς και επιχειρήσεις, την έγκαιρη και ουσιαστική τοποθέτησή της στο πλαίσιο των ψηφιακών έργων του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και την πρόσβαση σε διεθνή εμπειρία και τεχνογνωσία σύνθετων ψηφιακών έργων, μέσα από το παγκόσμιο δίκτυο του Ομίλου Vodafone.

Ο κ. Γκορίλας
Επίσης, όπως τονίστηκε, ο κ. Γκορίλας μίλησε για την σπάνια ευκαιρία που διανοίγεται για τις ελληνικές πόλεις μέσα από την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που υπόσχονται να αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών, στα πεδία της ψηφιακής και της πράσινης μετάβασης. Τέλος, επισήμανε και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν συγκεκριμένες πολιτικές στη διαμόρφωση έξυπνων πόλεων, όπως η διασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης, η επένδυση σε ομάδες που αναπτύσσουν και διαχειρίζονται ευφυείς τεχνολογίες, η βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων για στελέχη της αυτοδιοίκησης και πολίτες και τα δίκτυα νέας γενιάς.


Latest News

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο

Morgan Stanley: Επιβεβαιώνει την τιμή στόχο της Metlen στα 48 ευρώ
Κατά την Morgan Stanley η συνολική παραγωγή ενέργειας των 3,1 TWh παρουσίασε αύξηση 22% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο

AXIA: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες - Οι νέες τιμές στόχοι [γραφήματα]
Στις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εστιάζει ανάλυση της ΑΧΙΑ - Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους επενδυτές

Optima Bank για AKTOR Group: «Νέος παίκτης… με εμπειρία – Ήρθε για να μείνει»
O όμιλος AKTOR είναι ένα κορυφαίο και διαφοροποιημένο κατασκευαστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, με σημαντική και αναπτυσσόμενη παρουσία στην ΝA Ευρώπη, σημειώνει η Optima Bank

Πώς ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους τα αιολικά πάρκα - Τι αναφέρει η ΔΕΗ
H ΔΕΗ έχει ήδη ολοκληρώσει το πρώτο Repowering Αιολικών Πάρκων στην Ελλάδα από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αντικαθιστώντας παλιές ανεμογεννήτριες που ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωής τους με νέες

JP Morgan για ΟΠΑΠ: Στα 22,5 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για τη μετοχή
Μετά από μια πολύ ισχυρή χρονιά το 2024, ο ΟΠΑΠ ξεκινά με ακόμη ένα δυνατό τρίμηνο σημειώνει η JP Morgan για τον ΟΠΑΠ

Στο 1,5 δισ. τα έσοδα της Metlen για το α΄ τρίμηνο - Το ορόσημο του Λονδίνου
«Η χρονιά που διανύουμε σηματοδοτεί ένα ορόσημο για τη METLEN στο Λονδίνο», τόνισε ο πρόεδρος και CEO της Metlen, Ευάγγελος Μυτιληναίος