Αλλαγές επέρχονται – από την 1η Ιανουαρίου 2023 – στις εισφορές επικούρισης 250.000 έμμισθων δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών και υγειονομικών, τόσο στο επικουρικό του ΕΦΚΑ όσο και στο νέο ταμείο ΤΕΚΑ.

Με τη διαπιστωτική πράξη του υπουργού Εργασίας ο ανώτατος ασφαλιστέος μισθός από 6.500 ευρώ αναπροσαρμόζεται στις 7.126,94 ευρώ (ποσοστό 9,6%).

Από την 1.1.2023 έως 31.12.2024 τα ποσά των ασφαλιστικών κατηγοριών προσαυξάνονται κατ’ έτος, κατά το ποσοστό μεταβολής του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή του προηγούμενου έτους.

Νέα εποχή για τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ – Πώς αλλάζουν «πρόσωπο»

Αρνητική τιμή

Σε περίπτωση αρνητικής τιμής του ως άνω ποσοστού το ποσό της εισφοράς παραμένει στα επίπεδα του προηγούμενου έτους.

Για την καταβολή της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς του κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του e – Ε.Φ.Κ.Α. και του Τ.Ε.Κ.Α. των αυτοτελώς απασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών και όλων των, πριν και μετά την 01.01.1993, ασφαλισμένων, έμμισθων δικηγόρων (στον ιδιωτικό τομέα και Ν.Π.Ι.Δ.) και μισθωτών μηχανικών (στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου “ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ”), διαμορφώνονται για την 1η κατηγορία στα 42,76 ευρώ για τη δεύτερη στα 51,53 ευρώ και την 3η στα 61,40 ευρώ.

Τα ποσά αυτά της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς επιμερίζονται κατά 50% στον εργοδότη (εντολέα για έμμισθους δικηγόρους) και κατά 50% στον ασφαλισμένο.

ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ – ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax