Στο «κόκκινο» βρίσκεται και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να απορροφήσει τις πιέσεις που έρχονται από τις κινήσεις μείωσης του ρίσκου λόγω διεθνών και εγχώριων εξελίξεων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,12% στις 1.044,38 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 15 εκατ. ευρώ.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πιέσεις ελέω Silicon Valley Bank

Ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, με τις εξελίξεις που πυροδότησε η πτώχευση της αμερικανικής Silicon Valley Bank να έχει εντείνει τους φόβους ότι μπορεί να υπάρχει διάχυση των αναταράξεων σε όλο τον κόσμο, ειδικά στον τραπεζικό τομέα. Βέβαια, οι αρχές προσπαθούν να συντονιστούν προκειμένου να περιορίσουν τον αντίκτυπο των κλυδωνισμών εμπιστοσύνης, ωστόσο, το ΧΑ, ως μια περιφερειακή, υψηλού ρίσκου, αγορά χάνει τους αγοραστές του προηγούμενου διαστήματος.

Στο εσωτερικό

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι και οι ανησυχίες για το πολιτικό τοπίο στο εσωτερικό της χώρας έχουν εκλείψει, καθώς η κυβέρνηση αναζητά να κερδίσει χρόνο ώστε να κάμψει τις επιπτώσεις του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ο χρόνος πιέζει όμως μέχρι τις εκλογές, με την αγορά να προσπαθεί να διαγνώσει την επόμενη ημέρα αυτών, ώστε να αποτυπώσει τις προοπτικές μιας σταθερής ή όχι κυβέρνησης.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις είναι ισχυρές σε Eurobank, Aegean, Alpha Bank, ΕΛΧΑ, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, Motor Oil, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ και Εθνική, ενώ σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται και οι Τέρνα Ενεργειακή, Quest, Coca Cola, Σαράντης, ΔΕΗ, Τιτάν, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Autohellas. Σε θετικά εδάφη είναι οι Λάμδα, Jumbo και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών