
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη Ρωσίδα κατάσκοπο «Μαρία Τσάλλα» και πώς κατάφερε να ξεγελάσει αρκετούς ανθρώπους, οι οποίοι ανυποψίαστοι για τη δράση της προσφέρθηκαν να τη βοηθήσουν για να γίνει Δημότης Αλιβερίου.
Ο τρόπος με τον οποίο έδρασε η Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, προκειμένου να πάρει στα χέρια της τα ελληνικά έγγραφα με ημερομηνία γέννησης τον Δεκέμβριο του 1991 με πλαστό πιστοποιητικό ενός μωρού που γεννήθηκε και πέθανε αμέσως μαρτυράει μελέτη αλλά και οργανωμένο κύκλωμα που εκτίνεται από το Μαρούσι μέχρι το Αλιβέρι.
Αυτή είναι η κατάσκοπος που αποκάλυψε η ΕΥΠ

Μάλιστα ακόμα και οι ημερομηνίες που επέλεξε για την έκδοση των εγγράφων προκαλούν εντύπωση καθώς εγγράφηκε στο Δημοτολόγιο Αλιβερίου στις 21/12/2018 και έκανε την πρώτη αίτηση για έκδοση δελτίου ταυτότητας από το Αστυνομικό Τμήμα της ίδιας πόλης στις 24/12/2018.
Όλα δηλαδή έγιναν σε τρεις ημέρες και μάλιστα την εποχή των γιορτών ώστε η «Μαρία Τσάλλα» να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως οι Δημόσιες Υπηρεσίες λειτουργούσαν με μειωμένο προσωπικό.
Στο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας το οποίο ανακλήθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου, αναφέρεται το όνομα, το ύψος, ο τόπος γέννησης, ενώ φαίνεται εγγεγραμμένη στο δημοτολόγιο του δήμου Κύμης – Αλιβερίου καθώς και η πρώτη υπογραφή της κατασκόπου ως «Μαρία Τσάλλα». Δηλώνει αγνώστου πατρός και πως γεννήθηκε το 1991. Διεύθυνση κατοικίας δηλώνεται αόριστα Αλιβέρι, Εύβοιας.
Μάλιστα ο άνθρωπος που υπέγραψε ως μάρτυρας για να ταυτοποιήσει τη «Μαρία Τσάλλα» στην ταυτότητά της μίλησε στον Alpha και αποκάλυψε πως τον παγίδεψαν.
Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο ηλικίας 83 ετών σήμερα και 78 ετών το 2018, ο οποίος ήταν γείτονας στα νότια προάστια της Αθήνας με μία οικογένεια με το επίθετο «Τσάλλα» και θυμόταν μία μητέρα μαζί με το μωρό της.
Το 2018 δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τη γειτόνισσά του, η οποία του παρουσιάστηκε ως η υποτιθέμενη μητέρα της «Μαρίας Τσάλλα» και του ζήτησε να βοηθήσει εκείνο το μωρό που μεγάλωσε και ήθελε να σπουδάσει πλέον στην Ελλάδα.
«Ήταν παντρεμένοι και είχαν ένα μωρό. Η μάνα ήταν Ελληνίδα ήταν Λατινοαμερικάνος νομίζω, από κάπου εκεί.Αυτό έγινε πριν από 30 χρόνια», είπε αρχικά ο ηλικιωμένος.
«Δέχθηκα ένα τηλέφωνο από τη μητέρα. Πέθανε τώρα ας πούμε ο πατέρας και μου λέει ξέρεις έχουμε πάει εκεί, πέθανε ο τάδε, η Ελληνίδα τώρα η μάνα, φτιάχνω τώρα τα χαρτιά για να πάρει υπηκοότητα η κόρη, εκείνο το μωρό που είχαμε, για να έρθει στην Ελλάδα να σπουδάσει», συμπλήρωσε.
«Με παρακάλεσε τότε στο τηλέφωνο και μου λέει σε παρακαλώ επειδή έχω δώσει την υπόθεση σε έναν δικηγόρο… και της λέω εντάξει. Να βεβαιώσω αυτό, ότι δηλαδή ήταν αυτή, εκείνη την εποχή. Ότι υπήρχε αυτό, δεν ήταν στον αέρα δηλαδή», κατέληξε.
Τι δήλωσε ο δικηγόρος που τη βοήθησε
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Νίκος Λυμπερόπουλος ανέφερε ότι «Δεν θυμόμουν τίποτα για αυτή την υπόθεση, η γυναίκα δεν ήταν πελάτισσά μου. Είχε χαρτιά απλά ήθελε να αλλάξει τόπο κατοικίας στο ληξιαρχείο στο Αλιβέρι και να γραφτεί στο δημοτολόγιο. Η ληξίαρχος ζητούσε αποδείξεις ότι η γυναίκα είναι κάτοικος του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, πχ ένα μισθωτήριο σπιτιού ή κάποιος λογαριασμός που να αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας».
Μιλώντας στον Alpha ο κ. Λυμπερόπουλος δήλωσε πως έπεσε θύμα παραπλάνησης από τη «Μαρία Τσάλλα».
«Συνάντησα εκεί πέρα αυτή τη γυναίκα και θα έπρεπε να φέρει ένα συμφωνητικό μισθώσεως. Μας δούλεψε αυτή η κυρία», είπε χαρακτηριστικά.
Τι απαντάει ο δήμος Αλιβερίου
Σε επικοινωνία που είχε το evima.gr με τον Δήμο, η αρμόδια υπάλληλος που είναι υπεύθυνη των εγγραφών στο δημοτολόγιο, ισχυρίστηκε πως η υπηρεσία κάνει άψογα τη δουλειά της και δεν υπάρχει καμία παράλειψη.
Ωστόσο ο δικηγόρος Αλιβερίου δεν έδωσε απαντήσεις στο πώς ακριβώς γνώρισε τη «Μαρία Τσάλλα», πώς τη βοήθησε να βγάλει χαρτιά ή εάν τη φιλοξένησε ποτέ στο σπίτι του. «Προσπαθώ να θυμηθώ, ίσως με πήρε τηλέφωνο κάποιος δικηγόρος από Αθήνα να εξυπηρετήσω πελάτη του, όπως γίνεται συνήθως εδώ στην επαρχία… δεν θυμάμαι να τη φιλοξένησα ούτε να τη δήλωσα ως φιλοξενούμενή μου…» είπε ο δικηγόρος, ο οποίος σημείωσε ότι μέχρι στιγμής ούτε έχει επικοινωνήσει κάποιος για την υπόθεση ούτε τον έχουν καλέσει από τις αρμόδιες αρχές.
Όπως περιέγραψε, η «Μαρία Τσάλλα» προσήλθε έχοντας συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να εγγραφεί στο Δημοτολόγιο ενώ είχε και ληξιαρχική πράξη. «Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε εμείς να αναλύουμε την γνησιότητα, ενώ την ίδια ώρα δεν μπόρεσε να το κάνει η ίδια η αστυνομία.
Έγω από την πλευρά μου όφειλα να ελέγξω- και αυτό έκανα για ένα μήνα» είπε η υπάλληλος προσθέτοντας ότι η κατάσκοπος είχε και διαβατήριο.Σύμφωνα με την ίδια, η «Μαρία Τσάλλα» μετέβη στην υπηρεσία του δήμου με δύο δικηγόρους, ο ένας εκ των οποίων είναι ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος, κατα την περιγραφή της, εξυπηρέτησε τη Ρωσίδα εξηγώντας τη διαδικασία στα Αγγλικά και για το απαραίτητο της προσκόμισης μισθωτήριου, το οποίο και παρουσίασε η «Μάρια Τσάλλα» με αποτέλεσμα να προχωρήσει η διαδικασία εγγραφής στο Δημοτολόγιο.
Πηγή: in.gr


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα