Στον τραπεζικό κλάδο εντοπίζονται και σήμερα οι πιέσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο κατά την τακτική του τελευταίου διαστήματος, παραμένει εγκλωβισμένο στο αρνητικό διεθνές κλίμα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,05% στις 1.030,85 μονάδες με τον τζίρο να είναι στα 16 εκατ. ευρώ.

Optima Bank: «Πράσινο φως» από μετόχους για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με τον τραπεζικό δείκτη να χάνει πάνω από 4%, το ΧΑ δεν μπορεί να απορροφήσει τις πιέσεις του κλάδου – σηματωρού του, όταν μάλιστα και το κλίμα στο εξωτερικό παραμένει αρνητικό. Και μπορεί να έγινε προσπάθεια να αποσοβηθεί η διεθνής τραπεζική κρίση, που άγγιξε τις ΗΠΑ και την Ελβετία, αλλά η επενδυτική εμπιστοσύνη παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, επηρεάζοντας και την ελληνική αγορά.

Η εβδομάδα οδεύει μεν με κέρδη, αλλά αφήνει και μια γλυκόπικρη γεύση για τη συνέχεια. Και αυτό διότι ουδείς γνωρίζει εάν η διεθνής τραπεζική κρίση αντιμετωπίστηκε, ενώ η χώρα προχωρά όλο και πιο κοντά στις εκλογές, οι οποίες θα αφήσουν ένα κυβερνητικό κενό για κάποιο διάστημα, στην πιο κρίσιμη χρονική στιγμή.

Σε επίπεδο τίτλων, ισχυρές είναι οι πιέσεις που δέχονται οι Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank και Εθνική, ενώ σημαντική είναι η πτώση σε ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Τιτάν, Μυτιληναίο, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Autohellas, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, Ελλάκτωρ και Λάμδα. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Coca Cola, Aegean, Quest, ΟΛΠ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών