Σε αύξηση των μπόνους για τα κορυφαία επενδυτικά στελέχη της, προχώρησε η BNP Paribas, αφού ο επενδυτικός της τομέας  σημείωσε κέρδη το 2022, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα μπόνους στην επενδυτική τραπεζική της αυξήθηκαν κατά 14% στα 504,3 εκατομμύρια ευρώ (550 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας την Παρασκευή.

Golden Boys: Συρρικνώνονται κατά 26% τα μπόνους στην Wall Street
Δεδομένου ότι ο αριθμός των εργαζομένων στον τομέα μειώθηκε ελαφρά σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, το μέσο μπόνους αυξήθηκε περίπου 18%.

Σημαντική αύξηση

Η αύξηση είναι περίπου σύμφωνη με την αύξηση των εσόδων κατά 16% στον επενδυτικό τομέα πέρυσι. Τα αυξημένα κέρδη προήλθαν από το τμήμα συναλλαγών της BNP, το οποίο κέρδισε 27%, ενώ η παγκόσμια τραπεζική μονάδα σημείωσε άνοδο 2,6%.

Ο αριθμός των εργαζομένων στην BNP με κέρδη άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ αυξήθηκε κατά 26% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και ανέρχεται σε 369.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες διέφεραν πολύ στις αποζημιωτικές πολιτικές τους μετά τα ανάμεικτα αποτελέσματα το 2022. Ο Όμιλος UBS μείωσε τη δεξαμενή μπόνους κατά 10%, ενώ η Credit Agricole SA αύξησε τα μπόνους για τους επενδυτικούς τραπεζίτες της κατά 10%, αν και οι εκτεταμένες προσλήψεις σήμαιναν ότι το μέσο μπόνους παρέμεινε σταθερό.  Η Deutsche Bank AG διατήρησε τη δεξαμενή μπόνους της σταθερή.

Η ιταλική UniCredit SpA είναι μία από τις λίγες εξαιρέσεις του κλάδου, η οποία αυξάνει τις μεταβλητές αποζημιώσεις κατά 20% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες και αυξάνει τις αποδόσεις των μετόχων, όπως ανέφερε το Bloomberg.

Τα νπόνους της BNP Paribas για όσους αναλαμβάνουν ουσιαστικό κίνδυνο, επίσης αυξήθηκε, αν και με βραδύτερο ρυθμό, κατά περίπου 8% στα 593,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή