Διεύρυνε τα κέρδη του ο χρυσός και οδεύει να κλείσει την συνεδρίαση σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων μειώθηκαν λόγω των ανανεωμένων φόβων για μετάδοση της κρίσης στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ, ενόψει της ευρέως αναμενόμενης απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο της τάξης του 1,8% στο υψηλότερο επίπεδο από τις 14 Απριλίου στα 2.017,33 δολάρια, ενώ τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό αυξήθηκαν 1,7% στα 2.026,70 δολάρια.

Ομόλογα ΗΠΑ: Υποχωρούν οι αποδόσεις τους

«Οι τραπεζικές ανησυχίες επέστρεψαν… απομακρύνεται πραγματικά ο κίνδυνος ότι η Fed θα εξέταζε ενδεχομένως μια αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο», δήλωσε στο Reuters ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA.

Οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ συνέχισαν την πτωτική πορεία τους, ενώ οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν, καθώς η κατάρρευση της First Republic Bank συνέχισε να ταρακουνά τις αγορές.

Οι ρυθμιστικές αρχές κατέσχεσαν την First Republic Bank και πούλησαν τα περιουσιακά της στοιχεία στην JPMorgan Chase & Co τη Δευτέρα, σε μια συμφωνία για την επίλυση της μεγαλύτερης χρεοκοπίας αμερικανικής τράπεζας από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς ξεκίνησε τη διήμερη συνεδρίασή της, όπου αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης.

Οι αγορές αποτιμούν πλέον 1 προς 4 τις πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων τον Ιούνιο, ενώ εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει άλλη αύξηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές