Ανοικτό το ενδεχόμενο για τη χορήγηση market pass στο δεύτερο εξάμηνο του έτους άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στη διάρκεια του debate και στις δύο πρώτες ερωτήσεις της δημοσιογράφου του Σκάι κ. Σίας Κοσιώνη, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε δοκιμασμένο το μέτρο του market pass κι εφόσον το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά περιθώρια και κριθεί ότι υπάρχει πρόβλημα τότε «εμαι διατεθειμένος στο δεύτερο εξάμηνο να το χορηγήσουμε»
Live: Το debate των πολιτικών αρχηγών
Ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε τη μείωση του ΦΠΑ, ενώ εκτίμησε πως οι τιμές των τροφίμων θα συνεχίσουν να βαίνουν μειούμενες.
Τρεις παρεμβάσεις
Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των μέτρων που προώθησε η κυβέρνηση στο διάστημα της κρίσης και ιδίως για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πληθωρισμού και συγκεκριμένα των αυξήσεων στα τρόφιμα.
Όπως είπε έγιναν τρεις παρεμβάσεις:
1. Μεγαλύτερη διαφάνεια στις τιμές ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να συγκρίνουν
2. Έκτακτη στήριξη με τη χορήγηση market pass, που αντιστοιχεί στο 10% ως ποσοστό μηνιαίων δαπανών.
3. Μόνιμες αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων με προοπτική να φτάσουν στα 1.500 ευρω στο τέλος της επόμενης τετραετίας.











![ΟΛΠ: Σε ποια θέση βρίσκεται ο Πειραιάς στον παγκόσμιο χάρτη [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/08/Capture-101.png)


![Υποχρεωτική Ηλεκτρονική Τιμολόγηση [Μέρος 1ο]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/08/etimologia.jpg)


















![Λιανικό εμπόριο: Αρνητικά τα αποτελέσματα των θερινών εκπτώσεων – Τι δείχνει η έρευνα της ΕΣΕΕ [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/08/EV_140714_THERINES_EKPTOSEIS12-1024x683-1-1.jpg)





