array(5) {
  ["ai_cats"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(18) "Academic Interests"
    [1]=>
    string(17) "News and Politics"
  }
  ["ai_subcats"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(38) "Environmental Science & Sustainability"
    [1]=>
    string(13) "National News"
  }
  ["ai_tone"]=>
  string(8) "negative"
  ["ai_dv_cat1"]=>
  string(17) "Natural Disasters"
  ["ai_dv_cat2"]=>
  string(15) "Current Events1"
}

Γαλλία: Στο 70% της χώρας επιβλήθηκαν μέτρα περιορισμού της χρήσης νερού

Η υπουργός Οικολογικής Μετάβασης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τα μέλη της Υπηρεσίας Υδρολογικής Πρόβλεψης και Παρακολούθησης (CASH) και με νομάρχες.

Γαλλία: Στο 70% της χώρας επιβλήθηκαν μέτρα περιορισμού της χρήσης νερού

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Εξαιτίας της ξηρασίας που έχουν προκαλέσει τα απανωτά κύματα καύσωνα στη Γαλλία, σχεδόν στο 70% της χώρας έχουν επιβληθεί μέτρα περιορισμού της χρήσης του νερού. Η κυβέρνηση της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με θέμα την αντιμετώπιση της κρίσης που προκαλούν οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ελλείψεις νερού.

Η Γαλλία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ξηρασίας, εξαιτίας των επανειλημμένων κυμάτων καύσωνα που πλήττουν τη χώρα εδώ και τρεις μήνες.


«Την ώρα που η Γαλλία διανύει μια ιδιαίτερη μεγάλη περίοδο ξηρασίας, οι συνθήκες της κλιματικής αλλαγής συνεχίζουν να επιτείνουν την πίεση στους υδάτινους πόρους», ανακοίνωσε το Γραφείο Οικολογικής Μετάβασης. Και πρόσθεσε: «Σχεδόν το 70% της γαλλικής επικράτειας υπόκειται σε περιορισμούς στη χρήση του νερού».

99 νομοί σε συναγερμό

Την Κυριακή 9 Αυγούστου, 99 νομοί, ήτοι το σύνολο της γαλλικής μητροπολιτικής επικράτειας, βρίσκονταν τουλάχιστον σε επίπεδο επιφυλακής. Μεταξύ αυτών, 67 νομοί κηρύχθηκαν σε κατάσταση κρίσης, το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, και 21 σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης.

Στις περιοχές που κηρύχθηκαν σε επίπεδο κρίσης, το νερό προορίζεται για χρήσεις που αποτελούν προτεραιότητα. Δηλαδή, υγεία, πολιτική ασφάλεια, πόσιμο νερό, δημόσια υγιεινή. Στα επίπεδα συναγερμού και στα αυξημένα επίπεδα επιτήρησης, επιβάλλονται περιορισμοί στο πότισμα των κήπων και των χωρών πρασίνου, στο γέμισμα πισίνων, στο πλύσιμο των αυτοκινήτων και στην άρδευση των καλλιεργειών.

Εν μέσω αυτής της σοβαρής κατάστασης, την Τετάρτη, η υπουργός Οικολογικής Μετάβασης, Μονίκ Μπαρμπού, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη. Θα συναντηθεί με τα μέλη της Υπηρεσίας Υδρολογικής Πρόβλεψης και Παρακολούθησης (CASH), καθώς και με νομάρχες, για να συζητήσουν τις προκλήσεις που θέτει η ξηρασία.

Υδροφορείς κάτω από τα κανονικά επίπεδα

Τα δύο τρίτα των υδροφορέων που παρέχουν το μεγαλύτερο μέρος του πόσιμου νερού στη Γαλλία έχουν πέσει κάτω από τα κανονικά τους επίπεδα, σύμφωνα με το Γραφείο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (BRGM) της χώρας.

Η μείωση των αποθεμάτων υπόγειων υδάτων, συνηθισμένη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι ιδιαίτερα έντονη φέτος. Η αιτία, σύμφωνα με το BRGM, είναι η «έλλειψη πραγματικών βροχοπτώσεων τον Ιούλιο και της αύξησης της ζήτησης νερού για διάφορους σκοπούς», ιδίως στη γεωργία και τον τουρισμό.

Η υπουργός Οικολογικής Μετάβασης, Μονίκ Μπαρμπού, είχε προειδοποιήσεις στις 27 Ιουλίου ότι τα αποθέματα πόσιμου νερού «υπό πίεση σε αρκετές περιοχές». Είχε επισημάνει ότι οι διακοπές στην παροχή πόσιμου νερού βρύσης επηρέαζαν ήδη «περισσότερους από 30.000 ανθρώπους», με το πόσιμο νερό να παρέχεται στους κατοίκους από βυτιοφόρα ή εμφιαλωμένο.

Πηγή: in.gr

OT Originals
Περισσότερα από Κόσμος

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies