
Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο εφαρμογής του προγράμματος «Microsoft Civil Servants Academy», με την εκπαίδευση των πρώτων πενήντα Εκπαιδευτών του ΕΚΔΔΑ. Η 1η Ακαδημία Δημοσίων Υπαλλήλων σε τεχνολογίες Microsoft, στοχεύει στην υλοποίηση ενός πρωτοπόρου προγράμματος εκπαίδευσης μεγάλης κλίμακας, μέσω μίας βιώσιμης συνεργασίας μεταξύ της Microsoft και του ΕΚΔΔΑ, με ορίζοντα την κατάρτιση και πιστοποίηση μέχρι 250.000 δημοσίων υπαλλήλων σε διαφορετικές ψηφιακές ιδιότητες.
Η συνεργασία περιλαμβάνει συνολικά την Εκπαίδευση και Πιστοποίηση Εκπαιδευτών του ΕΚΔΔΑ σε τεχνολογίες cloud, την παροχή εκπαιδευτικού υλικού της Microsoft, διαδραστικά εργαστήρια, vouchers πιστοποίησης, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες ανάπτυξης και υλοποίησης νέων προγραμμάτων σε τεχνολογίες cloud. Παράλληλα, μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, το ΕΚΔΔΑ θα έχει και την ευκαιρία να αποκτήσει μια δεξαμενή Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών στο Microsoft Office (MOS), με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης που επιθυμούν να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, σε εφαρμογές γραφείου (Microsoft Office).
100 νέοι έτοιμοι για την αγορά εργασίας μέσω του DiGiYouth
Η απερχόμενη Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου, Δρ. Παρασκευή Δραμαλιώτη ανέφερε σχετικά: «Συνεργασίες όπως αυτή του ΕΚΔΔΑ με την Microsoft, έχουν πραγματικά τη δύναμη να ξανασυστήσουν το Δημόσιο στους πολίτες. Ερχόμαστε πιο κοντά στο στόχο μας να εκπαιδεύσουμε και να πιστοποιήσουμε άμεσα μέχρι 250.000 δημοσίους υπαλλήλους σε νέες τεχνολογίες και ψηφιακές δεξιότητες. Μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε πλέον τους δικούς μας πιστοποιημένους εκπαιδευτές μέσα στο ΕΚΔΔΑ και έτσι να καλύψουμε τις ψηφιακές ανάγκες των υπαλλήλων με εξαιρετικά μεγάλες ταχύτητες. Η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία, το κράτος αλλάζει, οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλάζουν και αυτό είναι μια διαδικασία για την οποία μόνο υπερήφανοι μπορούμε να είμαστε».
Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Microsoft, Γιάννα Ανδρονοπούλου δήλωσε: «Εγκαινιάζοντας το Microsoft Civil Servants Academy, έχουμε πλέον τη δυνατότητα για εκπαιδεύσεις μεγάλης κλίμακας, σε πανελλαδική εμβέλεια, με ταχύτερο και βιώσιμο τρόπο. Η κατάρτιση των εκπαιδευτών που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα συνεργασίας με το δημόσιο για το ευρύτερο καλό, καταδεικνύοντας με τον πιο απτό τρόπο πως η χώρα έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει ευκαιρίες μέσω της ψηφιακής καινοτομίας».
Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας/ Ελλάδα 2.0, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα πιστοποιούνται στα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης του ΕΚΔΔΑ και της Microsoft θα μοριοδοτούνται.


Latest News

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Υψηλότερες τιμές στόχους για Alpha, Εθνική
Η JP Morgan προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου

Μείωση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το 2024 - Οι προοπτικές για το 2025
Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων για τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας της θυγατρικής «ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ»

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay

Τι φέρνει το «T» δίπλα στην Cosmote – Οι συνέργειες που… ξεκλειδώνουν
H «νέα» Cosmote Telekom αναμένεται να έχει ως προίκα τις δεκάδες διεθνείς συνεργασίες που κουβαλά το brand Telekom, σαν διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο