Η Ρωσία θα αρχίσει να αγοράζει ξένο νόμισμα και χρυσό καθώς η ανάκαμψη των ενεργειακών εσόδων της χώρας υπερκέρασε τον στόχο που είχε τεθεί στον προϋπολογισμό.
Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα αγοράσει 40,5 δισεκατομμύρια ρούβλια (433 εκατομμύρια δολάρια) κατά την περίοδο 7 Αυγούστου – 6 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο ενός δημοσιονομικού μηχανισμού που έχει σχεδιαστεί για να απομονώνει την οικονομία από την αστάθεια των αγορών εμπορευμάτων.
Τουρκία: Οι πλούσιοι κρατούν ψηλά τις τιμές του χρυσού
Δεδομένου ότι οι αγορές σταμάτησαν στα τέλη Ιανουαρίου 2022 και ακολούθησε η αναστολή του προγράμματος μετά την εισβολή στην Ουκρανία τον επόμενο μήνα, το υπουργείο Οικονομικών πούλησε ξένο νόμισμα μόνο φέτος ως μέρος του ανανεωμένου δημοσιονομικού μηχανισμού.
Καθώς το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγματικών της αποθεμάτων έχει παγώσει από τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις, το γουάν είναι το κύριο περιουσιακό στοιχείο που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Ρωσία για τέτοιες πράξεις. Η Ρωσία λαμβάνει περίπου το ένα τρίτο των εσόδων του προϋπολογισμού της από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Αύξηση αποθεμάτων σε χρυσό
Σημειώνεται ότι κατά 1 εκατομμύριο ουγγιές αυξήθηκαν τα αποθέματα της Ρωσίας σε χρυσό το 2022, σύμφωνα με την κεντρική της τράπεζα, καθώς αγόρασε μεγάλες ποσότητες ενόψει των δυτικών κυρώσεων.
Η Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι κατείχε 74,9 εκατομμύρια ουγγιές χρυσού στα τέλη Φεβρουαρίου, αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά περισσότερο από τις 73,9 εκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα. Τα αποθέματα χρυσού της χώρας ισούνται με 135,6 δισεκατομμυρίων δολαρια, σύμφωνα με το Bloomberg.
Latest News
Αμερικανικό δικαστήριο απορρίπτει αίτημα της TikTok - Η «κλεψύδρα» τελειώνει στις 19/1
Σύμφωνα με το νόμο το TikTok θα απαγορευτεί εκτός αν η κινεζική ByteDance το εκποιήσει μέχρι τις 19 Ιανουαρίου
Παγκόσμια Τράπεζα και ΔΝΤ εγκαταλείπουν τα φτωχά κράτη - Ακόμα και οι διασώσεις γίνονται... ακριβές
Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει μείνει πίσω πλέον από την Κίνα που εμφανίζεται ως ο πιο γενναιόδωρος δανειστής στον αναπτυσσόμενο κόσμο
Τέλος οι προσλήψεις στην Klarna, τον λόγο έχει η... τεχνητή νοημοσύνη
O CEO της Klarna θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κάνει όλες τις δουλειές που κάνουν οι άνθρωποι στην εταιρεία
Baykar: Συμφωνίες εξαγωγής UAV με 34 χώρες για την τουρκική βιομηχανία
Το 2023, το 90% των εσόδων της Baykar προήλθε από τις ξένες αγορές - Οι εξαγωγές της εταιρείας έφρασαν τα 1,8 δισ. δολάρια
«Μαχαιριά« της Moody’s στον φιλόδοξο Μπαϊρού - Τι εκτιμά η DW
Η μείωση του δημόσιου χρέους αποτελεί «στόχο ζωής» για τον Μπαϊρού, αλλά και ο Moody's μάλλον δεν πιστεύει ότι θα την επιτύχει άμεσα
Βρετανία: H Ριβς μιλά για επανεκκίνηση των σχέσεων με την ΕΕ
Επαγγελματιες απο διάφορους τομείς στη Βρετανία ελπίζουν ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης θα οδηγήσει σε καλύτερες συνθήκες το εμπόριο με την ΕΕ
Τραμπ: Εξετάζει την ιδιωτικοποίηση του αμερικανικού Ταχυδρομείου
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post
Βιομηχανική παραγωγή: Σταθερή στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο - Αύξηση 0,3% στην ΕΕ
Σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2024 η βιομηχανική παραγωγή παρέμεινε σταθερή στη ζώνη του ευρώ
Ιταλία: Πρέπει να αποτελέσει βασικό μέρος των σχεδίων της Stellantis
Η Ρώμη ελπίζει να διορθώσει τις τεταμένες σχέσεις της με την Stellantis
Μισθολογικό χάσμα: Η χώρα στην Ευρώπη όπου οι γυναίκες πληρώνονται καλύτερα
Το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλων αποτελεί μόνο ένα μέρος μιας ευρύτερης εικόνας ανισοτήτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην αγορά εργασίας.