Την προφυλάκιση του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ αποφάσισε την Παρασκευή περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ, ανακαλώντας την αρχική απόφαση για κατ΄οίκον περιορισμό στο σπίτι των γονιών του.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Lewis Kaplan ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ακρόασης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν, λιγότερο από δύο μήνες πριν από την προγραμματισμένη δίκη του τον Οκτώβριο για απάτη, αναφορικά με το πτωχευμένο πλέον ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX.

Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να περιπλέξει τις προσπάθειες του Μπάνκμαν- Φριντ να προετοιμαστεί για τη δίκη, στην οποία 31χρονος πρώην δισεκατομμυριούχος αντιμετωπίζει κατηγορίες για κλοπή δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κεφάλαια πελατών FTX για να καλύψει τις απώλειες του hedge fund του Alameda Research.

Ο ίδιο δήλωσε αθώος.

Οδηγήθηκε έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου από μέλη της Υπηρεσίας Στρατιωτών των ΗΠΑ με χειροπέδες, αφού αφαίρεσαν τα κορδόνια του, το σακάκι και τη γραβάτα του και άδειασαν τις τσέπες του.

Κλάμματα

Οι γονείς του, καθηγητές νομικής και οι δύο στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ήταν παρόντες στο ακροατήριο της δικαστικής αίθουσας. Η μητέρα του, Μπάρμπαρα Φριντ, του έγνεψε με κλάματα καθώς έφευγε. Ο πατέρας του, Τζόζεφ Μπάνκμαν, έβαλε το χέρι του πάνω από την καρδιά του καθώς έβλεπε τον γιο του να απομακρύνεται.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν υπέβαλαν για πρώτη φορά το αιφνιδιαστικό αίτημά τους για φυλάκιση του Μπάνκμαν – Φριντ τον περασμένο μήνα, λέγοντας ότι «ξεπέρασε τα όρια»  μοιράζοντας τα προσωπικά γραπτά της πρώην συντρόφου του και διευθύντριας της Alameda, Καρολάιν Έλισον, σε δημοσιογράφο των New York Times.

Μετά τη σύλληψή του τον Δεκέμβριο του 2022 είχε περιοριστεί στο σπίτι των γονιών του στο Palo Alto, στην Καλιφόρνια, με εγγύηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Έλισον και δύο άλλα πρώην μέλη του στενού κύκλου του ομολόγησαν την ενοχή τους για απάτη και συμφώνησαν να συνεργαστούν με το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Μανχάταν. Και  οι τρεις αναμένεται να καταθέσουν εναντίον του στην προγραμματισμένη δίκη του στις 2 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή