«Θετική εξέλιξη» χαρακτηρίζουν πηγές κοντά στην ΑΛΟΥΜΥΛ, την πώληση στην Παγκρήτια Τράπεζα των ομολογιών που διαχειριζόταν η doValue, καθώς θα διευκολυνθεί η πρόσβασή της σε σημαντικές πηγές χρηματοδότησης, ενώ αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξή της.

Όπως είναι γνωστό, πριν τέσσερα χρόνια η ΑΛΟΥΜΥΛ προχώρησε σε αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων. Η κίνηση αυτή, που έγινε σε μια δύσκολη συγκυρία για την ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις, ήταν ένα απαραίτητο βήμα για τη θωράκιση και την ανάπτυξη της εταιρείας.

Αναφέρουν οι ίδιες πηγε΄ς ότι «η εκχώρηση από τις τράπεζες μέρος των ομολογιών σε διαχειριστές δανείων (servicers) δημιούργησε μια ιδιαίτερη πρόκληση για την εταιρεία. Προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε σημαντικές χρηματοδοτικές πήγες, όπως ευρωπαϊκά προγράμματα, το Ταμείο Ανάκαμψης ή ακόμη και τραπεζικό δανεισμό, έπρεπε πρώτα να εξασφαλίσει την συγκατάθεση όλων των διαχειριστών των δανείων (servicers). Μια σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία που απαιτούσε συντονισμό και συμφωνία από πολλά μέρη».

Παράλληλα υποστηρίζεται ότι πλέον, το ζήτημα αυτό έχει επιλυθεί με επιτυχία. Ένα σημαντικό μέρος των εν λόγω δανείων και συγκεκριμένα, «οι ομολογίες που διαχειριζόταν η doValue, πωλήθηκαν στην Παγκρήτια Τράπεζα, με την οποία η ΑΛΟΥΜΥΛ εγκαινιάζει μια εγκάρδια και αμοιβαία επωφελή συνεργασία».

Η εξέλιξη αυτή, όπως εκτιμάται, διευκολύνει την πρόσβαση της ΑΛΟΥΜΥΛ σε νέες χρηματοδοτικές πηγές, με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους, που θα της επιτρέψουν να πραγματοποιήσει ακόμα περισσότερες επενδύσεις για αναπτυξιακούς σκοπούς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις